Search

Izbor najboljih BB krema

Izbor najboljih BB krema

Njega kože i make up u jednom


Sigurno ste već svi čuli za famozne BB kreme. Njega kože i make-up u jednom. Osim što su fantastične hidratantne kreme, mogu se koristiti kao podloga za make-up, te kao korektor. Služe i za prekrivanje nepravilnosti te crvenila na koži, toniraju kožu te se automatski prilagođavaju boji kože. Idealna su zamjena za puder jer ne zatvaraju pore i nisu teške kao većina pudera. Vlaže, štite, hrane i regeneriraju, te sadrže vrlo bitne sastojke za kožu. Zapravo su sve u jednom formula, odnosno, perfektna njega za lice s više djelotvornih sastojaka i prednosti, a odličan su izbor za sve tipove i tonove kože. BB je skraćenica od Blemish Balm (balzam za ljepotu ili balzam protiv nepravilnosti), a prije 50 godina osmislila ih je doktorica Christine Schrammek, dermatologinja iz Njemačke, kako bi pomogla pacijentima nakon laserskih tretmana i operacija na licu, da ublaže ožiljke i crvenilo, te umire i zaštite kožu. Kasnije su se počele koristiti u kozmetičke svrhe.

Izbor najboljih BB krema (фото 1)

U svojim počecima bile su veliki hit u Aziji nakon čega su se proširile na ostatak svijeta. Svaki veliki proizvođač u kozmetičkoj industriji mahnito razvija i svoju verziju BB kremi, svaku sa svojom jedinstvenom formulom. Kako je mnogi zovu "čudo od kreme", u većini dolazi u 2-3 nijanse boja, svjetlijim i onim tamnijim. Jedna od bitnih karakteristika BB kremi jest da je koža i na kraju dana i dalje jednako glatka i njegovana. Većina BB krema sadrže i zaštitni faktor te štite kožu od sunca i štetnog UV zračenja, neke  čak imaju zaštitni faktor 35. Minerali su temelj BB krema, kao i vitamini, hijaluronska kiselina te ostali sastojci koji će učinkovito nahraniti vašu kožu. BB kreme učinkovito prikrivaju i znakove starenja, odnosno, anti-age su, a svaki proizvođač po svom izboru stavlja učinkovitost kreme u prvi plan - od BB krema protiv crvenila, za suhu kožu, pa sve do BB krema protiv starenja. 

Izbor najboljih BB krema (фото 2)

Mnoge žene doslovno luduju za BB kremama. Popularne su u cijelom svijetu, a i kod nas sve više privlače pozornost. Idealne su i za današnji užurbani način života, pogotovo za žene koje u jutarnjim satima nemaju puno vremena boraviti u kupaonici. Mi smo za vas odabrali najbolje te vam donosimo top 10 BB krema, koje će zasigurno uljepšati vašu kožu, a ujedno ih možete pronaći i na našem tržištu. Nakon što probate BB kremu jednostavno ćete ukloniti ostale suvišne proizvode koji se nalaze u vašoj make-up torbici. Odaberite BB kremu koja će najbolje odgovarati vašem tipu kože i zablistajte u svakom trenutku.

Izbor najboljih BB krema (фото 3)

Izbor najboljih BB krema (фото 4)

 

Tekst: Tamara Čimbur
Foto: Clarins, Clinique, Bioderma, Biotherm, Dior, Estee Lauder, Garnier, La Roche Posay, Vichy, Shiseido, buro247.ru

Leave a comment

više