Search

10 ljetnih trendi manikura

10 ljetnih trendi manikura

Originalan dizajn i bogatstvo boja


Image: buro247.ru

Predstavljamo najvažnije trendove u manikuri ove tople sezone. Inspirirani smo boho chicom 70-ih, floralnim motivima, a nismo zaboravili ni na jarke upečatljive nijanse

Negative space

Jedan od trenutno najpopularnijih trendova kad je riječ o manikuri krije se pod nazivom "negative space", a ove smo ga sezone imali prilike vidjeti na brojnim modelima s ovogodišnjih tjedana mode. Spomenuti dizajn podrazumijeva lakiranje jednog dijela ploče nokta u željenoj boji, a zatim se iscrtavaju različiti geometrijski likovi ili pak jednostavne linije u nekoj drugoj boji. 

10 ljetnih trendi manikura (фото 1)

Prugice i geometrija

Ovog proljeća nail artisti predlažu nam da se prisjetimo satova geometrije i svoje znanje pretočimo na dizajn noktiju. Prepustite se kreativnoj energiji i krenite u povlačenje linija, koje možete spajati u trokutiće ili neke posebne kompleksnije geometrijske likove, a pritom se ne ustručavajte upotrijebiti i nekoliko različitih nijansi. Primjerice, odlična ideja je osmisliti vlastitu varijantu francuske manikure te iscrtati nekoliko linija kako bi se stvorio dojam prugica, a tu su još i polumjeseci, mreža jednobojnih linija – mogućnosti su razne. Ako vam geometrija nije pretjerano draga ili smatrate da nemate dovoljno mirnu ruku za iscrtavanje preciznih i tankih linija, predlažemo vam još jedan odličan trend ove sezone – riječ je o apstrakciji. 

10 ljetnih trendi manikura (фото 2)

Apstrakcija

Opušteni, ali estetski vrlo usklađen stil iz svijeta mode proširio se i na sferu manikure. Sve što trebate ovog proljeća za trendi ukrašene nokte jest nehajno nanijeti lak za nokte koji ne trebate precizno iscrtavati, već kratkim pokretima kreirati mrlje. Na taj način dobivate efekt nedefiniranih oblika koji izgledom pomalo podsjeća na Rorschachov test mrlja. Za najbolji rezultat, dobra je ideja koristiti najmanje dvije različite nijanse. 

10 ljetnih trendi manikura (фото 3)

10 ljetnih trendi manikura (фото 4)

Ombre

Gradacija boja od svjetlijih do tamnijih nijansi u svijetu manikure nije novost, međutim ove sezone ombre dolazi u nešto grubljoj teksturi kako bi se stvorio dojam pijeskom prekrivenog nokta koji se lijepo presijava na suncu. Dobra je ideja koristiti dvije do tri različite nijanse, kao što smo imali prilike vidjeti na modelima kuće House of Holland. Lakove matirane teksture koji izgledom podsjećaju na pješčani prah pronaći ćete u kući O.P.I, a lakove koji sadrže fini shimmer potražite u kući Deborah Lippmann.

10 ljetnih trendi manikura (фото 5)

Boje

Brojni dizajneri na svojim su revijama kolekcija za proljeće/ljeto 2015. posegnuli za lakovima u jarkim bojama, ali jedna se posebno istakla – riječ je o crvenoj boji, točnije nijansi latica makova cvijeta, koji svojom punoćom i intenzitetom evocira motiv prekrasnih makovih polja. Osim crvene, ovog proljeća nose se jarke zelene nijanse u boji trave, prekrasne nježno ružičaste nijanse cvjetova božura i purpurna boja latica bugenvilije. Za sve odvažnije pripadnice ljepšeg spola tu je i manikura u jarkoj boji dekorirana aplikacijama sa cvjetnim motivom. Ipak, imajte na umu da je manje uvijek više.

10 ljetnih trendi manikura (фото 6)

Sport chic 

Ljubiteljicama sportske estetike ove sezone predlažemo fluorescentne neon žute i zelene nijanse te upečatljivu boju ciklame ili pak kombinaciju nekoliko nijansi – pustite mašti na volju! Manikura je baš kao i cipele ili torba zanimljivog dizajna svojevrsni modni dodatak i stoga se ne ustručavajte svojim noktima udijeliti posebnu pažnju i ukrasiti ih najdražim bojama.  

10 ljetnih trendi manikura (фото 7)

Hipi chic

Estetika 70-ih ove nam se sezone vratila u svom punom sjaju. Osim u svijetu mode 70-te su zakoračile i u sferu beauty trendova u kojoj ćemo naći prepoznatljive motive koje su obožavala "djece cvijeća". Denim plava, žućkaste nijanse koje uključuju boju senfa i bundeve te njihovi komplementarni parovi – ljubičasta i plava – boje su koje susrećemo u svijetu hipi chica. Zašto ovog proljeća ne biste bojama 70-ih dekorirali i svoje nokte?

10 ljetnih trendi manikura (фото 8)

Pastelne nijanse

Vjerojatno najpopularniji trend svakog proljeća kad je riječ o ukrašavanju noktiju jest manikura u nježnim pastelnim nijansama. Ponuda je uistinu bogata, od mliječno-breskvastih nijansi, nježno plavih do svijetložutih, sve je zanimljivije od obične manikure u bež nijansi. 

10 ljetnih trendi manikura (фото 9)

10 ljetnih trendi manikura (фото 10)

Metalik

Još nedavno nail artisti diljem svijeta predlagali su nokte u sjajnim metalik nijansama, međutim ljetna varijanta metalik trenda podrazumijeva nešto suptilniju, nježniju manikuru – cilj je obojiti nokte u željenoj boji te ih samo dodatno ukrasiti linijom, točkicom ili polumjesecom u srebrnoj, zlaćanoj ili brončanoj nijansi. 

10 ljetnih trendi manikura (фото 11)

10 ljetnih trendi manikura (фото 12)

Bijela boja

Uz manikuru u pastelnim nijansama, kraljica tople sezone nesumnjivo je bijela boja, koja će na preplanuloj puti savršeno doći do izražaja. Jedino što trebate jest precizna ruka i kvalitetan lak guste teksture i dobre moći prekrivanja. 

10 ljetnih trendi manikura (фото 13)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više