Search

Beauty report: Najbolji jesenski trendovi

Beauty report: Najbolji jesenski trendovi

Naglašene usne, smokey eyes, repovi i pletenice…


Tjedni mode u New Yorku, Milanu, Londonu i Parizu su završili i došlo je vrijeme donijeti zaključke o viđenom. Najbitnije - make-upa će sljedeće jeseni biti, i to sa snažnim naglaskom! Vladati će naglašene, matirane usne, baršunaste i tamne smokey eyes te naglasci u vidu neobičnih elemenata make-upa, kao što su bile šljokice na reviji modne kuće Chanel ili ledeno-plava nijansa sjenila na reviji Christian Dior.

Naglašene usne

beautyaw2013

Dolce & Gabbana

Sezona jesen/zima postati će sezona sočnih i zagasitih boja ruževa za usne. Boja može biti bilo koja: tamno-roza kao kod Diane von Furstenberg, crvena kao kod Rochas, smeđa kao kod 3.1 Phillip Lim ili boje vina kao kod Dolce & Gabbana. Vizažisti su prestali diktirati pravila što se boje tiče, no naglasili su pravilo teksture - mora biti bogata, baršunasta i zagasita, što će usne učiniti raskošnima i dodati im volumen.

beautyaw2013

3.1 Phillip Lim i Lanvin

beautyaw2013

Rochas i Diane von Furstenberg

beautyaw2013

Marc by Marc Jacobs i Bottega Veneta

Smokey eyes

beautyaw2013

Marc Jacobs i Donna Karan

Zanimljivo kako se ove sezone na očima neće pojavljivati samo jedna boja. Iako pravo prvenstva i dalje drži hladna, crno-siva paleta boja koju su nedvosmisleno nametnule revije modnih kuća Donna Karan i Marc Jacobs; vizažisti počinju inzistirati na eksperimentiranju s drugim neobičnim bojama: crvenom (Gucci), magenta (Jason Wu), plavom (Thakoon)...

beautyaw2013

Gucci i Jason Wu

beautyaw2013

Roberto Cavalli i Thakoon

Prirodna šminka

beautyaw2013

Dries Van Noten

Pastelne boje koje su nam tako prirasle srcu, biti će aktualne i u sezoni jesen/zima. Nakon proljeća i ljeta sa svojim tradicionalno jarkim tonovima make-upa, tendencija pastelnog make-upa je dobro došla.

beautyaw2013

Chloé i Ralph Lauren

Tuš za oči

beautyaw2013

Anna Sui i Rag & Bone

Rubovi oka izvučeni tušem, koji su već postali sastavni dio sezonskih revija, ovaj puta su se rjeđe pojavljivali na pistama. No, bez brige, nisu nestali – revije modnih kuća Anna Sui i Rag & Bone, to čvrsto potvrđuju.

Posebnosti

beautyaw2013

Chanel i Christian Dior

Naglašen i maštovit make-up je u kratko vrijeme uspio postati samostalno trend. I to samo zato što su se vizažisti odmakli od vrištećih primjera u stilu Jean-Paul Gaultiera, i obratili pozornost na delikatnije elemente. Sviđa nam se što šarene  kapice koje kao da su oblikovane od cvijeća, naglašene make-upom u istim tonovima, koje smo vidjeli kod modne kuće Givenchy, odjekuju u crnim kapicama i neobičnom tamno-sivom sjenilu kod Georgio Armanija. A također i što je akvarelni rozo-plavi make-up (Dior) u kontrastu s ljeskanjem zlatnih šljokica (Chanel). Dodajte tome perike u stilu Jane Birkin (Pucci) i sliku djevojke mokre kose (Prada) - maštovitoj fantaziji naprosto nema kraja!

beautyaw2013

Giorgio Armani i Givenchy

beautyaw2013

Emilio Pucci i Prada

Frizure: pletenice i rep

beautyaw2013

Alexander Wang i Michael Kors

Bitka među pletenicama i repovima, produžila se na još jednu sezonu. A u sezoni jesen/zima bitka je izjednačena. Stilisti su, kao i obično, ludi za zaglađenim, umetnutim, ekstra dugim repovima, koji kao i pletenice, ove sezone mogu nositi svi - od milih djevojaka u duhu modne kuće Valentino, do buntovnih pankerica koje smo vidjeli na reviji modne kuće Fendi.

beautyaw2013

Fendi i Valentino

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više