Search

Beauty trend: Konjski rep u stilu 60-ih

Beauty trend: Konjski rep u stilu 60-ih

Frizura koja ruši sve rekorde popularnosti

Činjenica da je konjski rep novi beauty trend postala je jasna još prošle godine, kada je američki frizer John Barrett unutar svog frizerskog salona u New Yorku otvorio Barrett’s Ponytail Bar, nedvosmisleno označivši novu tendenciju.

K tom trendu su se okretali i stilisti posljednjih par godina, ne prestajući citirati 50-e i 60-e na Tjednima mode. Make-up i frizure Catherine Deneuve, Brigitte Bardot, Anne Karine, Claudie Cardinale, i drugih ikona stila i ljepote, redovito se izabiru kao osnova suvremenih modernih priča, diktirajući promatraču kanone nove ljepote s prizvukom prošlosti.

«Ta frizura je pomalo klasična, pomalo poetična, i pomalo u stilu Ingrid Bergman» - tim riječima je Guido Palau komentirao frizuru koju je napravio isključivo za reviju proljeće/ljeto modne kuće Valentino. Kosa s naglašenim razdjeljkom na stranu i skupljena na zatiljku postala je apsolutni hit. Iza kulisa revije Chloé, Guido Palau je pronašao inspiraciju za novu frizuru - nadahnut modelom Twiggy. A stil Eddie Sedgwick ga je inspirirao za reviju Marca Jacobsa, gdje je složio lepršavi, niski rep.

Naravno, suvremeni rep ne mora biti romantično raskuštran i nizak. Jako zaglađeni, visoki i raskošni repovi, čak i u kombinaciji s umetcima - ruše sve rekorde u popularnosti. Tome svjedoče ne samo revije proljeće/ljeto, nego i revije jesen/zima s posljednjih Tjedana mode. Baš zato je opuštena i ženstvena frizura, podignuta na tjemenu, sa šiškama ili ukrašena trakom - jedan od najboljih načina stiliziranja kose, nadahnut estetikom 60-ih godina. 

rep

Revije Marc Jacobs i Chloe

rep

Claudia Cardinale

rep

Revija Valentino

rep

Brigitte Bardot

rep

Brigitte Bardot

rep

Anna Karina

rep

Audrey Hepburn

rep

Grace Kelly

rep

Sharon Tate

rep

Sharon Tate

Tekst: D.Č./L.B.

više