Search

5 frizura koje će dominirati 2020., a koje možete isprobati već danas

5 frizura koje će dominirati 2020., a koje možete isprobati već danas

Tekst: M.M.


Image: Getty Images

Početak nove godine idealno je vrijeme za promjenu frizure, a kada se on poklapa i s početkom novog desetljeća, pa, bilo bi glupo propustiti priliku za promjenu koja bi vam mogla, barem stilski, odrediti tijek novog desetljeća.

Upravo zato, svake godine dolazi i novi set trendovskih frizura. Nisu to, naravno, kompletno novi rezovi kakve nikada prije svijet nije vidio, nego se radi o ovogodišnjim interpretacijama već viđenih stilova. Baš kao i kada je riječ o bojama, svi ovi rezovi bili su in u jednom trenutku, a neki od njih, zapravo, nikada nisu niti izašli iz mode.

Ako tragate za novim lookom, ne brinite se, promjena frizure ne mora nužno biti drastična da bi kompletan izgled lica bio promijenjen – ponekad je dovoljno kosu skratiti svega par centimetara, dodati šiške, slojeve ili jednostavno prorijediti vrhove.

Za kakvu se god promjenu odlučili, savjet stručnjaka je - ponesite fotografiju. Tako će stilistu biti jasno na što ciljate, moći će vas savjetovati po pitanju vašeg izbora, kako će on funkcionirati u kombinaciji s teksturom i bojom vaše kose, ali i oblikom lica i bojom puti.

Moderni shag

Kao i u modi, i u svijetu frizura su sedamdesete već neko vrijem veliki hit, a s njima i najpopularnija frizura tog doba – shag. Ovaj izraz označava vrlo slojevito šišanu kosu s kraćim slojevima na vrhu glave i oko lica, a ove je sezone u trendu nešto ekstremniji shag, onaj koji pomalo koketira i s (nekad) omraženom fudbalerkom. Šiške će ovaj odvažni, seksi look učiniti nešto mekšim i ženstvenijim baš kao što je to učinio stilist pop princeze Taylor Swift, a sjajna je vijest da jednako dobro izgleda i na kovrčavoj, ravnoj, dugoj i srednje dugoj, pa čak i kratkoj kosi. Uz to, održavanje je vrlo lako – potrebno vam je tek malo proizvoda za teksturu koji će frizuri dodati volumen i dinamiku.

5 frizura koje će dominirati 2020., a koje možete isprobati već danas (фото 1)
Taylor Swift već neko vrijeme nosi shag, a čini se da se od njega neće odvajati niti u 2020.

Šiške na 2020. način

Nisu baby, a ni duboke i guste – šiške za 2020. negdje su upravo između, smještene tik iznad obrva. Ovisno o tipu kose (a i visini čela), vrhove šišaka ostavite oštro rezane, prorijeđene poput glumice Jamie King ili "speglane" na stranu, baš kao što to nosi Kendall Jenner. Top model se uz to služi još jednim trikom – umjetnim šiškama. Ako niste sigurni jesu li mini šiške pravi izbor za vas, eksperimentirajte s umjetnima. Možda se zasitite nakon dan, dva i nikakva šteta nije učinjena, a možda shvatite da se radi o idealnom rezu za vas.

5 frizura koje će dominirati 2020., a koje možete isprobati već danas (фото 2)
Jamie King svoje obrve reže na dužinu tik iznad besprijekorno oblikovanih obrva 

Ravno od početka do kraja

Ako je vjerovati stilistima slavnih, najveći trend godine pred nama bit će "struktura". Što to znači za nas koji ne razumijemo frizerski meta jezik? Ukratko, "tekstura" će navodno uskoro postati out, a duga ravno rezana kosa po cijeloj dužini najpoželjniji look sezone. Takve strukturirane, ravne frizure odavno je masterirala najpoznatija žena na svijetu, Kim Kardashian, koja u posljednje vrijeme umjesto s dužinama, bojama i rezovima radije eksperimentira sa stiliziranjem. Ono na što morate pripaziti ako se odlučujete za ovakvu frizuru – nije svaka kosa dovoljno zdrava i sjajna da bi dobro izgledala toliko duga i ravna. Ako kvaliteta vaše kose nije nešto čime se ponosite, radije zaobiđite ovaj look i odlučite se za nešto nemarniju frizuru koja će kamuflirati vaše nedostatke, a istaknuti prednosti.

5 frizura koje će dominirati 2020., a koje možete isprobati već danas (фото 3)
Kim Kardashian i ove sezone ima najpoželjniju firzuru godine - dugu, njegovanu, ravno reznau, sjajnu kosu

Mikro bob

Već nekoliko godina bob ne silazi s lista najpoželjnijih frizura, a svake sezone vraća se u tek malo promijenjenom obliku. Za razliku od prošlosezonskog loba, ove godine bob će biti kraći nego ikada, tik do uha, upravo onakav kakav je nedavno predstavila manekenka Kaia Gerber. Jednostavan je za održavanje, elegantan i buntovnički u isto vrijeme, može se stilizirati na sto različitih načina, sjajno izgleda i na ravnoj i na valovitoj kosi… Trebate još koju preporuku?

5 frizura koje će dominirati 2020., a koje možete isprobati već danas (фото 4)
Bob Kaije Gerber toliko je kratak da ga neki nazivaju čak i produženim pixijem

Pixie zauvijek

Glumica Zoe Kravitz koketira malo s dugom malo s kratkom kosom već godinama, a od svih boja i stilova koje je do sada isfurala, jedini rez kojem se uvijek iznova vraća jest klasični pixie koji je, k tome, ove godine ponovno u fokusu. Look koji nikada ne izlazi iz mode ove godine kraći je nego ikada, zbog čega je smanjena i dinamika frizure što ju čini elegantnijom i zavodljivijom. Radi se o ultimativnoj frizuri za lijene – opranog i osušenog u svega par minuta stilizirajte ga proizvodom za teksturu, najbolje voskom, a prije nego li se odlučite za ovaj drastični rez razmislite o obliku svoje glave jer ovaj rez lubanju stavlja u fokus, a budimo iskreni, nije svaka glava za prvi plan.

5 frizura koje će dominirati 2020., a koje možete isprobati već danas (фото 5)
Pixie je frizura kojoj se Zoe Kravitz uvijek vraća, a s obzirom na to koliko joj dobro stoji, nije niti čudo

Leave a comment

više