Search

Vrijeme je za pixie frizure!

Vrijeme je za pixie frizure!

Od 1920-ih do danas

Kada je tijekom 60-ih Vidal Sassoon odrezao dugu kosu svojoj manekenki Grace Coddington, u svijetu je započela prava „frizerska“ revolucija. Ubrzo se na istu frizuru odlučila glumica Mia Farrow te je odmah postala ikona stila. Ustvari, povijest frizura pixie, ili kraće rečeno, dječačke frizure seže još od ludih 20-ih godina XX. stoljeća.

Louise Brooks, 1926.

pixie

U doba 'roaring twenties' duge su kovrče i korzete zamijenile udobne haljine i flapper frizure. Jedna od prvih koja se odlučila na tako radikalan potez bila je zvijezda nijemog filma, Louise Brooks.

Elizabeth Taylor, 1953.

pixie

Godine 1953. snimljen je film „Girl had everything“ u kojem je glavnu ulogu tumačila glumica Elizabeth Taylor, koja je nešto ranije odrezala svoju dugu crnu kosu kardinalno promijenivši svoj imidž.

Audrey Hepburn, 1953.

pixie

Jedna od najistaknutijih glumica XX. stoljeća i priznata ikona stila, Audrey Hepburn, zbogom dugoj kosi je rekla nakon filma „Praznik u Rimu“. Njezin izgled krhke djevojke, velikih oči i slatke dječačke frizure, ubrzo je postao kultni klasik.

Jean Seberg, Grace Coddington, Mia Farrow, Twiggy, Edie Sedgwick
1960-1970-e godine

pixie

Grace Coddington

Desetljeće između 1960. i 1970. lako bi se moglo nazvati erom pixie frizura. Istaknimo samo uredan bob Grace Coddington, dječačku frizuru Jean Seberg i savršenu siluetu frizure kakvu su nosili Twiggy, Edie Sedwick i Mia Farrow.

pixie

Mia Farrow

1989., Linda Evangelista

pixie

Hrabra frizura na koju se odlučila Linda Evangelista 1989. godine stajala ju je nekoliko ugovora i važnih modnih revija, ali već sljedeće godine nije nosila reviju za manje od 10 tisuća dolara.

Demi Moore, 1990.

pixie

Nakon izlaska filma „Duh“ 1990. godine, djevojke više nisu oklijevale odrezati svoju dugu kosu à la Molly Jensen i upisati satove keramike.

Victoria Beckham, 1999.

pixie

Prvi veliki eksperiment s kosom Posh Spice Victoria Beckham napravila je 1999. godine. Danas nismo baš sigurni u njezinu odluku, ali je Victoria zasigurno napravila mnogo za kasniju popularnost pixie frizura.

Halle Berry, 2002.

pixie

"Ježasta" dječačka frizura Halle Berry nekoliko je godina bila njezin prepoznatljivi atribut po kojem pamtimo i njezinu ulogu u filmu o Jamesu Bondu „Umri drugi dan“.

Emma Watson i Michelle Williams, 2010.

pixie

Emma Watson

Transformaciju od tinejdžerke iz sage o Harryju Potteru do zrele glumice i muze brenda Lancôme, Emma Watson je odlučila dočarati dramatično kratkom frizurom u stilu Mije Farrow, a Michelle Williams je u intervjuu za francuski Elle priznala kako se za taj potez odlučila u spomen preminulome Heathu Ledgeru.

pixie

Michelle Williams

Anne Hathaway, 2012.

pixie

Anne Hathaway svoj je odabir pixie frizure opravdala snimanjem novog filma, no novi joj izgled zaista dobro stoji. Možda će je i zadržati poput Audrey Hepburn ili Michelle Williams.

Tekst: M.T./L.B.

više