Search

Beauty trendovi koji su obilježili 2020. godinu

Beauty trendovi koji su obilježili 2020. godinu

Urednik: BURO.

I na popis najpopularnijih proizvoda ove godine utjecala je pandemija. O onima koji su izazvali najviše vašeg zanimanja te o Dermokozmetičkom savjetovalištu, sve popularnijoj Farmacijinoj usluzi, piše Željka Suvajac Pichler

Ovu neobičnu godinu obilježile su i promjene u ponašanju kupaca. Do prije nekoliko mjeseci nezamislivo, svima nam je postalo normalno, no unatoč svemu - ili baš zbog posebnosti situacije - iako izmijenjenih navika, niste prestale ugađati si, što novitetima, što već provjerenim proizvodima iz Farmacijine ponude. Donosimo pregled beauty trendova koji su obilježili godinu, a osim proizvoda ovaj put izdvajamo i jednu dodatnu Farmacijinu uslugu - Dermokozmetičko beauty savjetovalište, za kojim također raste potražnja.

Više preparative, manje dekorative

Pandemija nas je manje-više zatvorila u kuće pa je svakodnevna njega kože lica i tijela uglavnom svedena na preparativnu kozmetiku. Kao jedna od ugodnijih navika koje smo prigrlili u ovim izazovnim vremenima redovna je upotreba odgovarajućih pilinga i maski za lice te slojevitija njega kože kojoj nismo pridavali toliko važnosti kao prije. Iako smo make up koristili manje, uočena je veća potražnja za šminkom baziranom na mineralnom sastavu kao i na prirodnom izgledu lica (tzv. no make up look). Posebna pohvala onim klijenticama koje su SPF zaštitu shvatile kao cjelogodišnju obavezu i time pokazale novu razinu osviještenosti u njezi kože.

Dermokozmetički preparati za tijelo ove su nam godine donijeli i neke nove teksture pa su tzv. mazalice za tijelo doživjele svojevrsnu renesansu i time dodatno poboljšale opće stanje kože.

Najtraženiji proizvodi ove godine

Benzoil peroksid ili vodikov peroksid za akne?

Akne su najčešća upalna bolest kože, a zbog nošenja maski javljaju se sve češće pa je i potražnja za proizvodima protiv akni u porastu. Liječenje ovisi o obliku i težini akni. Benzoil i vodikov peroksid na akne imaju sličan način djelovanja i sličnu djelotvornost, ali vodikov peroksid ima neke prednosti. Kod blagih do umjerenih akni djelotvornost peroksida, antibiotika i retinoida je slična. Istodobna lokalna primjena peroksida smanjuje rizik razvoja bakterijske rezistencije na antibiotik ili retinoide. Benzoil i vodikov peroksid imaju sličan način djelovanja i sličnu djelotvornost. Vodikov peroksid (Ialuxid gel) ima prednost pred benzoil peroksidom:

• kod osoba sklonih iritaciji kože (manji rizik iritacije)

• kod tretiranja dijelova tijela izloženih suncu (manji rizik fotoosjetljivosti)

• kod osoba koje žele izbjeći mrlje na odjeći ili posteljini (bjelkasto proziran do bezbojan)

Farmacia preporučuje

Dermokozmetičko savjetovalište vs. online savjetovanja i Instagram "eksperti"

Iako pozdravljamo sve veći interes i osviještenost klijenata o sastavu i djelovanju pojedinih aktivnih sastojaka i kozmetičkih preparata, uočili smo ekspanziju Internet stručnjaka koji bez konkretne stručne i znanstvene podloge olako savjetuju uporabu ili zabranjuju određene rutine i proizvode. Društvene mreže su, slažemo se, omogućile brži pristup informacijama, ali mi svoje klijente uvijek preferiramo vidjeti uživo te na temelju dermatološke anamneze preporučiti ciljani proizvod.

Posebnu pažnju skrećemo i na činjenicu da je recenzija određenog proizvoda na vlastitoj koži individualna te da jedan proizvod ne mora odgovarati svim tipovima i stanjima kože. Osim toga, svaki korisnik društvenih mreža i forumskih rasprava (a posljedično i bilo kojeg proizvoda) odgovoran je i za vlastito kritičko promišljanje o svojim online izvorima informacija. Ponekad nije naodmet zaista ponoviti onu uvriježenu: Upitajte svog liječnika ili ljekarnika!

Upravo zato smo početkom godine pokrenuli Farmacia Dermokozmetičko savjetovalište na našoj lokaciji u shopping centru City center one East, Zagreb u kojem se, uz pomoć vrlo preciznog uređaja i savjetovanja s educiranim stručnjakom, možete lakše odlučiti na izbor i učinkovitu njegu.

Na savjetovanje se možete naručiti na tel. 01/2946-075 svaki dan od 9 do 21 h.

Kućni tretmani uz pomoć body gadgeta

Osim na ritualnu njegu koja uključuje niz kozmetičkih proizvoda, proučavanje uređaja za kućne tretmane ljepote u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama usmjerilo nas je na nekoliko kategorija od kojih izdvajamo uklanjanje dlačica. Danas postoje bezbolne i uspješne metode za trajnije uklanjanje dlačica u kućnoj izvedbi. IPL tehnologija (Intensive Pulse Light) primjenjuje utjecaj pulsirajućeg svjetla visokog intenziteta na folikul dlake koji prelazi u fazu mirovanja te se time smanjuje broj dlačica na površini kože. Laserska tehnologija primjenjuje utjecaj svjetlosti valne duljine 808 nanometara na melanin u korijenu dlake, bez štetnog utjecaja na okolnu kožu. Ciljanjem laserske zrake na korijen dlake dolazi do nakupljanja energije u folikulu i uništavanja stanica odgovornih za rast dlake.

Farmacia preporučuje

Beauty dodaci prehrani

Kao idealna dopuna djelovanju krema, gelova i seruma, dodaci prehrani namijenjeni za ljepotu ove su godine doživjeli pravu ekspanziju. Uz pomoć suplemenata za ljepotu možete djelovati istovremeno na nekoliko razina: poticati sintezu kolagena i elastina u koži, poboljšati mikrocirkulaciju, zacjeljivanje te smanjiti učinke foto-starenja i suhoću kože.

Farmacia preporučuje

Related articles

Buro 24/7 Selection

više