Search

Dosadilo vam je konturiranje običnim make up-om? Probajte novi trend konturiranja sredstvima za samotamnjenje

Dosadilo vam je konturiranje običnim make up-om? Probajte novi trend konturiranja sredstvima za samotamnjenje

Tekst: BURO.


Vrijeme je da usvojimo jednu novu riječ: tantouring. Da, znači upravo ono što ste mislili i radi se o kombinaciji tehnike konturiranja i preparata za samotamnjenje. Ako nikad niste koristili ni obični make up za konturiranje, bilo bi dobro da se prvo malo izvježbate prije nego se upustite u tehniku koja daje rezultate koji traju nekoliko dana. S druge strane, ako ste navikli na konturiranje, prelazak na self-tanner ne bi vam trebao predstavljati nikakav problem. Rezultati su prirodni - puno prirodniji nego što se na prvu loptu da pretpostaviti - a ljetnu makeup/beauty rutinu dižu na novi nivo. Realno, rijetko tko od nas nije u nekom trenutku probao sredstva za samotamnjenje lica i bilo je samo pitanje vremena kada će se netko dosjetiti ovako praktičnog koncepta.

Dosadilo vam je konturiranje običnim make up-om? Probajte novi trend konturiranja sredstvima za samotamnjenje (фото 1)

@ROSIEHW

Tantouring će vam dati boju koju želite (bez rizika koje donosi izlaganje suncu), definirane i istaknute crte lica i prirodan izgled koji traje duže od bilo kojeg make up-a. Kako? U nekoliko jednostavnih koraka.

Priprema kože

Glatka koža bez suhih dijelova je obavezan pretkorak za uspjeh i zato je kada govorimo o bilo kakvoj upotrebi sredstava za samotamnjenje eksfolijacija ključna. Nemojte je preskakati. Izbjegavajte gruba sredstva s krupnim kuglicama i umjesto njih probajte blage kemijske eksfolijatore u vidu tonera, na primjer, i koristite ih svakih nekoliko dana.

Boja na licu svakako traje kraće nego na ostatku tijela zato što je ono izloženo temeljnijem i češćem čišćenju, redovan piling neće dramatično skratiti trajanje ovih rezultata. Budite spremni da sredstvo za samotamnjenje nanosite na lice svakih nekoliko dana.

Odaberite preparat

Ako već imate neki koji koristite i volite, nema nikakve potrebe da ga mijenjate čak i ako nije formuliran isključivo za lice. Ipak, ono što vam preporučujemo jest da to svakako bude proizvod koji je obojen tako da odmah možete vidjeti gdje, kako i koliko ste ga nanijeli. Za početak ga možete držati i nešto kraće nego što je naznačeno u uputstvu kako biste bili sigurni u prirodan rezultat, a sljedeći put produžiti vrijeme djelovanja ako želite.

Ako imate osjetljivu kožu, a koristite preparat prvi put, obavezno napravite test na maloj površini kože. Nanesite i ostavite da djeluje sat, dva pa ako nema reakcije, stavite na lice.

Dosadilo vam je konturiranje običnim make up-om? Probajte novi trend konturiranja sredstvima za samotamnjenje (фото 2)

@ROSIEHW

Odaberite tehniku

U osnovi, ona tehnika konturiranja šminkom u kojoj ste najvještiji jest pravi izbor i za ovaj pothvat. Možete koristiti čisti Beautyblender. Četke za tekući puder ili bronzer su odlična opcija pogotovo ako ćete raditi i preciznije stvari poput konturiranja nosa. Ako ste najvještiji prstima, samo naprijed, ali obavezno odmah operite ruke kako vam ne bi ostale fleke.

Opustite se

Ako i malo zabrljate - nema mjesta panici. Kako koristite proizvod koji je u boji (zar ne?) lako ćete odmah vidjeti ako nešto nije uredu. U tom slučaju, najbolje je da čistom mekom suhom krpicom izblendate i uklonite self-tanner, a zatim očistite lice i počnete iznova. Za sve je potrebna vježba, nemojte biti prestrogi prema sebi.

Još jednom: računajte na to da ćete ovaj proces morati ponavljati svaka tri do četiri dana (za razliku od tijela na kojem sredstva za samotamnjenje traju i do deset dana) ali zar nije i to ušteda vremena ako se usporedi sa svakodnevnim šminkanjem? Da ni ne govorimo o tome koliko koži na vrućini odgovara da na sebi ima što manje proizvoda.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više