Search

Fox Eyes u 5 koraka: Kako isprobati TikTok trend u stvarnom životu

Fox Eyes u 5 koraka: Kako isprobati TikTok trend u stvarnom životu

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Bella Hadid svoj mačkasti - ili bi trebala reći lisičji (?) - pogled svakako ne duguje samo tehnikama šminkanja, ali to je nije spriječilo da postane inspiracija za jedan od najjačih trendova koji trenutačno drmaju platforme Instagram i TikTok: fox eyes. Radi se o upgradeanoj varijanti cat eye izgleda koja, u ovoj izvedbi, uz oči, često uključuje i obrve, tako da sve zajedno daje dojam kao da je lice povučeno prema gore.

Fox Eyes u 5 koraka: Kako isprobati TikTok trend u stvarnom životu (фото 1)
Fox Eyes u 5 koraka: Kako isprobati TikTok trend u stvarnom životu (фото 2)

Nećemo ulaziti u tretmane koji premašuju šminku, čak ni one koji podrazumijevaju da izbrijete vanjsku trećinu obrva kako biste istu docrtali na drugom (isturenijem) mjestu - TikTok je čudo. Ali, ako želite da postići ovaj efekt make upom, pratite sljedeće korake:

1

Prvo posvetite ozbiljnu pažnju korektoru ispod očiju. Latite se korektora visoke pokrivne moći, ako je potrebno i u više nijansi, kao i tekućeg pudera i pudera u kamenu… Upotrijebite sve što vam je na raspolaganju kako biste prikrili tamne kolutove ispod očiju i dobili potpuno ujednačeno platno. I samim korektorom "izvucite mačkast pogled" odnosno izdignite i izdužite vanjski ugao oka koliko je potrebno.

Fox Eyes u 5 koraka: Kako isprobati TikTok trend u stvarnom životu (фото 3)

2

Iscrtajte eyeliner, izvucite ga i blago izdignite od vanjskog ugla oka tako da oko izgleda izduženo. Linija ne mora biti debela, postoje i diskretnije varijante, ne samo Kardashian izvedbe. Ne zaboravite pažljivo ispuniti sam rub trepavica, vratite se i ispunite eventualne "rupe". Ako želite, možete iscrtati tanku špicastu liniju i u unutrašnjem uglu oka koja će ga dodatno izdužiti. Ako niste vješti s tekućim eyelinerom probajte oblik prvo iscrtati dobro zaoštrenom olovkom za oči, a zatim preko te linije prijeđite tekućim eyelinerom.

3

Koristite zemljane tonove (da, ima genijalnih izvedbi i u drugim bojama, ali ove su najsigurnije) kojima ćete konturirati kapak i njegov pregib, istovremeno izdužujući oblik oka. Krenite od korijena trepavica prema gore, a najbolje je da koristite zakrivljenu četkicu. Blagom sjenom uokvirite i donje trepavice, cijelom vrijeme izvlačeći oblik oka na gore. Eventualne greške ćete precizno ukloniti špicastim štapićima za uši i malo micelarne vode (nikako vatom ili maramicama koje će razmrljati ostatak šminke).

Fox Eyes u 5 koraka: Kako isprobati TikTok trend u stvarnom životu (фото 4)
Fox Eyes u 5 koraka: Kako isprobati TikTok trend u stvarnom životu (фото 5)

4

Vratite se na korektor (obavezno) kojim ćete pokriti sitne preostale greške i dodatno, još jednom, izvući vanjski ugao oka, ako je potrebno.

5

Umjetne trepavice. Bez njih nema fox eye efekta. Ako vam se ovaj look sviđa i želite ga postići šminkom, jasno je da niste pripadnik "no makeup makeup" škole, dakle - umjetne trepavice na steroidima. Preporučujemo vam pojedinačne jer ćete tako lakše iskontrolirati dužinu koja se treba dramatično povećavati ka vanjskom uglu oka. Ipak, ako imate oči koje idu prema dolje, nemojte ih lijepiti do samog kraja već završite malo prije, kako biste izbjegli da vaše trepavice vizualno vuku prema dolje i proizvedu suprotan efekt. Zatim slijedi maskara. Puno maskare.

Fox Eyes u 5 koraka: Kako isprobati TikTok trend u stvarnom životu (фото 6)

5

+1

Ovo nije striktno govoreći šminka, ali je neizostavno za dobar krajnji efekt u stvarnom svijetu: zategnite kosu u visok rep. Povucite je na sljepoočnicama i baš zategnite. Iznenadit ćete se koliko ovo utječe na krajnji rezultat.

I na kraju, ako vam je cijeli efekt najbitniji zbog fotke za Instagram - namjestite se tako da prstima povučete kožu prema gore: Bella Hadid to radi svo ovo vrijeme, pa zašto ne biste i vi?!

Leave a comment

više