Search

Haute couture u kosi

Haute couture u kosi

Što smo vidjeli u Parizu?


Image: ImaxTree

Netom završeni Tjedan visoke mode u Parizu u središte pozornosti stavio je nekoliko frizura i neodoljive ukrase za kosu koje bismo rado nosili i na ljetnim festivalima

Pariški tjedan visoke mode događaj je koji okuplja sve zaljubljenice u modu, no često se prigovara kako takva moda ne može funkcionirati na ulici. No, kada su u pitanju beauty trendovi i trendovi u frizurama, situacija je drugačija. Oni su puno smireniji i više prilagođeni dnevnoj modi. U centru pozornosti je uvijek Chanelova revija, na kojoj je stručnjak za kosu Sam McKnight prezentirao novi trend punđi - u obliku kroasana. Kosa je bila glatko začešljana sn razdjeljkom na sredini, dok se niska punđa oblikovala s ravnom, kod potiljka postavljenom trakom oko koje se motala kosa. Ova frizura bila je inspirirana jednom Picassovom slikom iz tridesetih, no Sam otkriva kako je ovu frizuru vrlo jednostavno stilizirati i svakodnevno. Zavežete niski rep i oko pažljivo motate kosu i pričvrstite ju ukosnicama. No, čini se kako je ove sezone Chanelova revija bilajedna od rijetkih na kojima je publika imala priliku vidjeti punđe.

df

Tako na reviji Stephanea Rollanda modeli nisu nosili prave punđe, nego zanimljiv hibrid repa, pletenice i punđe, točnije kosa se skupila nisko na potiljku i pričvršćivala se ukosnicama. Ako je vjerovati trendovima koje je predstavila kuća Armani, čijem je frizersko stilističkim timom upravljao Orlando Pita, nosit će se uredno stilizirani valovi na kosi bob dužine i to u obliku slova S. Frizura koje se ne bi posramila niti Greta Garbo, izjavio je slavni frizer.

f

No, apsolutni pobjednik ove haute couture sezone nisu toliko frizure, koji ukrasi za kosu. Najbolji su, naravno, s potpisom Valentina. Fantastično stilizirane zmije na tim ukrasima nosile su se na blago neurednom morskoj kosi, koja je imale mjestimično sitne pletenice. Također, sjajno su izgledala oglavlja na reviji Elieja Saaba i Zuhaira Murada, koja su dodatno naglasila romantiku i glamur tih haljina. Za dame koje smatraju da oglavlja trebaju ostati na glavama žena plave krvi, dobra su supstitucija ukrasi sa sitnim biserima, kakve smo vidjeli na reviji Alexisa Mabillea.

dffdSte

Related articles

Buro 24/7 Selection

više