Search

Koji su beauty trendovi vladali njujorškim pistama?

Koji su beauty trendovi vladali njujorškim pistama?

Nude look, crveni ruž, pletenice i niski repovi


Image: Imaxtree

Njujorški Tjedan mode je završio, a prije nego što se prebacimo na onaj londonski, donosimo pregled beauty trendova

Prirodan izgled i nude make-up vladali su i ove sezone, dok su od frizura najpopularniji bili gusti niski repovi i elaborirane pletenice, dok je manikura išla u dva suprotna smjera - minimalizam i raskoš.

Crveni ruž

Crveni ruž opet je modi (makar zapravo nikad nije niti izašao iz mode). U New Yorku je boja crnog vina bila zastupljena na revijama brendova Bibhu Mohapatra, Zac Posen, Carolina Herrera. Vizažisti kuća Zac Posen i Carolina Herrera odabrali su kombinaciju crvenog ruža i crvenih noktiju, klasičan recept za ženstveni seksepil kojima su kolekcije i odisale.

Nude

Može se slobodno reći kako je prirodan make-up vladao pistama New Yorka. Ponajviše ako se radi o revijama gdje su kreacije bile minimalističke. Prirodan look podrazumijeva dobru podlogu, malo rumenila, eventualno maskare, naglašenih obrva i sjajila na usnama. Prirodnost naglašava zdravu kožu dokazujući kako na licu ne moramo nositi gotovo nimalo šminke kako bi i dalje izgledale svježe i lijepo.

Ekscentrične obrve

Obrve su možda bile najviše naglašavane na ovom Tjednu mode, pogotovo u kombinaciji s prirodnim make-upom. Na reviji Badgley Mischka vizažist je kombinirao boju obrva s bojama umetaka u kosi, primjerice plavu. Na reviji Rodarte obrve su bile ukrašene cijelim nizovima umjetnih srebrnih ringova te je tako postignut grunge look uz potpuno prirodan make-up.

Gusti repovi

Što se tiče frizure u formi repa, stilisti su se podijelili u dva tabora - jedni su zastupali maksimalnu prirodnost u vezanju niskih repova ostavljajući neobavezne valove u njima, dok su drugi geometrizirali frizuru, vežući visoke repove i potpuno ih ravnajući.

Zanimljive pletenice

Obične pletenice ovog su puta bile zaboravljene, a pleli su se elaborirani dizajni na sve moguće načine što dokazuje kako se ljetni trend pletenica i ribljih kosti nastavlja i u sljedećoj sezoni. No i zimsko je doba pogodno za ovakvu frizuru jer u jednoj mjeri skriva vašu kosu od utjecaja hladnoće, a ako imate neukrotive kovrče pomoći će vam da ih "smirite" i sakrijete od vlage u zraku.

Neutralna manikura

Neutralna manikura fokusirala se uglavnom na prugice u nježnim bojama. Bile su to ili tanke crte na prozirnoj pozadini ili color block kombinacije u nude nijansama. Ako ste spretni sa svojim noktima možete lako izraditi dizajn sami ili se prepustite vašoj kozmetičarki za sigurne rezultate.

Voluminozni nail-art

Njujorški tjedan mode oduvijek je poznat po raskošnim manikurama, a ovog puta su se najviše istaknuli brendovi Libertine s aplikacijama u vidu velikih slova te malo smireniji Honor s perlicama na plavoj pozadini.

više