Search

Koji su najprodavaniji beauty brendovi na svijetu i koje trendove još možemo očekivati?

Koji su najprodavaniji beauty brendovi na svijetu i koje trendove još možemo očekivati?

Prema Net-a-Porteru

Tekst: E.G.


Image: Buro247.sg,
PR

Net-A-Porter je prema navikama svojih kupaca odredio glavne tendencije za ostatak 2018. godine

Platforma Net-A-Porter tradicionalno slovi za jednu od glavnih online utvrda svih pravih modnih i beauty insidera. Vrlo ćete teško pronaći it brend koji ondje ne možete nabaviti, a njihova vas ponuda baš nikad neće razočarati. Stoga, kad je Net-A-Porter u čast 5. godišnjice prodaje kozmetičkih proizvoda odlučio otkriti neke navike svojih kupaca i nagovijestiti najveće trendove, nas je to itekako zanimalo čuti. Koji se proizvodi prodaju gotovo sami od sebe, koji su uspješni kod specifične grupacije ljudi, a što će tek postati najtraženije, provjerite u nastavku!

Najprodavaniji brendovi

Baš kao i u mnogim drugim industrijama, pojam niche brendova je i u ovom slučaju postao izrazito važan. Točnije, najprodavaniji brendovi nisu više nužno oni veliki i planetarno poznati, pa su se na prestižnom popisu ove godine našli Charlotte Tilbury, Slip, Hourglass, Nars, Christian Louboutin te Oribe.

Koji su najprodavaniji beauty brendovi na svijetu i koje trendove još možemo očekivati? (фото 1)

Najpoželjnija nijansa ruža više nije crvena

Crvenoj je primat oduzela ni više ni manje nego ružičasta boja! Da, dobro ste pročitali. Najprodavanija nijansa prema statistikama Net-A-Portera je ružičasta, baš kao i ružičasta olovka za usne. 

Koji su najprodavaniji beauty brendovi na svijetu i koje trendove još možemo očekivati? (фото 2)

Različiti gradovi i države imaju različite preferencije

Ovaj podatak i nije preveliko iznenađenje, ali vrijedi ga razložiti nešto detaljnije. Primjerice, stanovnici New Yorka obožavaju kupovati svijeće i hidratantne kreme, u Singapuru se posebno cijene luksuzni brendovi, u Los Angelesu se traže serumi, maske i suplementi, dok su u Dubaiju na cijeni detalji za prave poznavateljice, poput onih za njegu noktiju i obrva.

Koji su najprodavaniji beauty brendovi na svijetu i koje trendove još možemo očekivati? (фото 3)

Diptyque i dalje vlada područjem mirisnih svijeća

Iako kod nas mirisne svijeće još uvijek nisu dosegle razmjere masovnog trenda, u svijetu je to slučaj već duže vrijeme. Traže se obične svijeće bez potpisa, kao i one nešto skuplje, a definitivni vladar društvenih mreža i konkretne prodaje je i dalje francuski brend Diptyque.

Koji su najprodavaniji beauty brendovi na svijetu i koje trendove još možemo očekivati? (фото 4)

Popularnost brendova s potpisom liječnica je u porastu

Beauty svijet je neko vrijeme bio gotovo rezerviran za dermatologe, pa iako su njihovi brendovi i dalje traženi, liječnice trenutno vode. Kao najbolji primjer možemo uzeti dr. Barbaru Sturm, čije proizvode koriste svi - od Kim Kardashian West do Tatjane Dragović.

Koji su najprodavaniji beauty brendovi na svijetu i koje trendove još možemo očekivati? (фото 5)

Modni odabiri utječu na one kozmetičke

Volite Saint Laurent? Puno su veće šanse da ćete se prikloniti brendovima koji se ne boje riskirati, poput Illamasque ili Artis Brushes. Preferirate li Chloé, mogli biste završiti na odjelu organske kozmetike, među brendovima kao što su Rahua, Aurelia Probiotic Skincare i Sunday Riley. Pratite trendove i obožavatelj ste Balenciage? Vjerojatno ćete birati brendove poput Tom Ford ili Burberry Beauty. 

Koji su najprodavaniji beauty brendovi na svijetu i koje trendove još možemo očekivati? (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više