Search

Kosa supermodela se vraća - napravite \"blowout\" frizuru

Kosa supermodela se vraća - napravite "blowout" frizuru

Tekst: BURO.

Beauty minimalizam posljednjih godina kotira poprilično visoko i ništa mu ne mogu ni glam squads koje predvode Kardashianke sa svojim pratiteljima... Ipak, naša opsesija svim stvarima iz devedesetih, izgleda, pravi pukotine u njegovom oklopu: dok smo se donedavno trudili isključivo da nam kosa (a i cijelo lice, zašto da si lažemo) izgleda "kao da ništa s njom nismo radili" i kleli se u Glossier i valove kao s plaže, danas se glamur, baš kao i u modu, vraća i u naš #inspo folder za posjetu frizeru. I ne, ne pričamo o boji niti trajnim promjenama.

Kada je kosa u pitanju, novi sveti gral je feniranje. Da, s velikim četkama, volumenom u korijenu, frizura koja se ne boji izgledati kao da je na nju potrošeno vremena. Inspiracija? Tko drugi od originalne postave supermodela: Cindy Crawford, Christy Turlington i Claudia Schiffer, Mariah Carey, Cher iz filma "Clueless" i legendarna Rachel Green. Ovo je kosa koja naprosto moli da se oda počast svom umijeću koje je potrebno da bi tako izgledala. A kako to izgleda? Pa, jednom riječju: skupo.

Pomalo smo se pitali i kako to da do ovoga nije došlo ranije, imajući u vidu da smo pošteno zaglibili u sve ostalo što ima veze s dekadom devedesetih - od kombinacija koje je nosila princeza Diana pa sve do donjeg rublja koji viri iznad hlača ili suknje i apostolki s debelim đonom. Iskreno, trenutak je baš sad savršen. Volimo ih, ali vrijeme je da odložimo svoje scrunchie gumice i punđe, koje izgledaju kao da smo krenuli na umivanje, zamijenimo nečim malo dotjeranijim, zar ne?

Varijacija na temu ima nekoliko, i nema potrebe da doslovno preslikavate Pepsi reklamu s Cindy. Dovoljno je da scrollate po svom feedu i (ako već niste) bacite pogled na to kako ovo danas rade fashion djevojke. Vidjet ćete da su se čak i skandinavke priključile ovom novom timu. Što je kosa duža, to je i fenirana valovitije, uvijek s puno volumena pri korijenu i dugim stepenastim šiškama oko lica koje frizuri daju pokret.

Ako imate nešto kraću kosu ili bob, prepisujte od Hailey Bieber koja, sa svoje strane, kao da prepisuje od Rachel Green i nećete pogriješiti: volumen pri korijenu, ravna dužina i uvijeni krajevi. Vidimo se kod frizera!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više