Search

Lude 70-te: povratak šiški

Lude 70-te: povratak šiški

Chic, romantično i s dozom dječačkog šarma


Image: buro247.com.au

Uz trapezice, resice i brušenu kožu jedino što u cijeloj boho priči nedostaje su šiške! Opuštene, ležerne, razbrušene šiške u stilu 70-ih...

Spremili ste svoje skinny traperice duboko u ormar, opskrbili se odjećom paisley uzorka, napunili ormar komadima s resicama, ali što je s vašom kosom? Bezbrižni duh 70-ih ne morate nužno pozdraviti odjećom – zašto ne biste svoju frizuru ošišali u stilu 70-ih?

Najbolji primjer opuštenih šiški 70-ih zasigurno ćete prepoznati u stilu Jane Birkin koja svojom chic frizurom i dan-danas inspirira žene diljem svijeta. Želite li nešto moderniju verziju šiški, pogledajte kako ih nosi manekenka Julia Stegner, koju smo imali priliku vidjeti u sanjivoj kampanji za kuću Chloé inspiriranoj 70-ima. Cilj je da kosa izgleda lepršavo i nehajno pada u svojoj punoj slobodi. 

Jedino što vam nikako ne bismo preporučili je da sami pokušavate odrezati šiške, radije se prepustite stručnjacima koji znaju kakva se tehnika šišanja krije iza ovih šiški. Rubovi šiški koji sežu do obrva trebaju biti nešto dulji kako bi se postigao blagi prijelaz i suptilno uokvirilo lice. Ono što nipošto ne želite postići je ravan rez zbog kojeg će lice izgledati previše pravokutno i strogo. Imajte na umu da ovakve šiške najbolje pristaju ovalnom obliku lica, dok bi ga djevojke pravokutnog lica trebale izbjegavati jer one dodatno naglašavaju geometriju lica, a ono što vi ustvari želite postići je zamaskirati stroge linije i ublažiti ih. 

Ljepota ovog stylinga leži u jednostavnosti, ali i činjenici da pristaje i plavokosim, kao i smeđokosim djevojkama. Pramenovi su opcionalni, štoviše, želite li kosi podariti dubinu i unijeti malo teksture, sitni pramenovi koji imitiraju osunčani izgled kose, a koji počinju od sredine glave, izgledat će fantastično, a neće izgledati kao da ste satima sjedili na frizerskom stolcu. Kako biste zadržali nehajnost i opuštenost estetike 70-ih, najbolje je kosu ostaviti čistom bez otežavajućih proizvoda za stiliziranje.

Naglasak je stavljen na prirodnu teksturu kose. Ovakva frizura do izražaja najviše dolazi na dugim, gustim kosama koje su bogate volumenom, a za postizanje dinamike i slojevitosti potrebno je kosu šišati u nekoliko slojeva jer ne želite da vam kosa beživotno pada kraj lica. Ovakvu je kosu lako održavati, sve što vam je potrebno je plosnata uska četka. Želite li dodatno začiniti look, kosu možete blago nakovrčati s pomoću pegle uske ploče te je raščešljati spomenutom četkom kako biste zadržali pomalo neurednu chic notu.   

Related articles

Buro 24/7 Selection

više