Search

Make-up trend koji Francuskinje izbjegavaju

Make-up trend koji Francuskinje izbjegavaju

Dok "strobing" obožavaju

Francuskinje se često doživljava kao jedne od najljepših žena koje, bez prevelikog truda, uvijek izgledaju savršeno... Kakve su njihove rutine i što vole kad je riječ o make-upu, a što ne, saznajte u nastavku...

U intervjuu za The Cut poznata Diorova vizažistica te savjetnica imena Violette priznala je kako popularni trend, za kojim luduju gotovo sve žene diljem svijeta, u Francuskoj nikada nije zaživio. Naravno, radi se popularnom konturiranju.

Stav Francuskinja prema šminkanju je laissez faire, odnosno neka sve ide svojim tokom jer one smatraju da je potrebno znati se predstaviti u najljepšem svjetlu previše intervencija na licu. U intervjuu Violette tvrdi kako su Francuskinje zainteresiranije za naglašavanje visokih točaka svog lica (tehnika strobing), a ne stvaranja nečega što ne posjeduju. Konturiranje je jedina make-up tehnika koju nerijetko preskaču, dok je ostatku svijeta dio svakodnevne rutine. Bit njihove filozofija je prihvatiti sebe sa svim svojim manama i nedostacima s kojima smo se rodili. Ako nemaju visoke jagodice, fokus će preusmjeriti prema nekim drugim značajkama na licu poput usana ili trepavica.

Make-up trend koji Francuskinje izbjegavaju (фото 1)

 

S druge strane, za većinu djevojaka sjenčanje podrazumijeva upotrebu primera, pudera, rumenila i highlightera te stručno baratanje nabrojenim proizvodima, što djevojkama diljem Francuske djeluje kao gubitak vremena. Popularni beauty trend strobing nam dolazi upravo iz Francuske kao odgovor na konturiranje. Sama činjenica da ne koriste tehniku konturiranja te da glagol konturirati uopće ne postoji u njihovom jeziku, govori i više nego dovoljno o njihovom stavu. Iako je ovakav način šminkanja velik trend diljem svijeta, poglavito u Americi, Violette naglašava kako on za Francuskinje znači kozmetičku kirurgiju šminkom. "Osim što izbjegavaju šminkanje, mnoge Francuskinje obožavaju upečatljive nijanse ruževa, no osim toga i eventualno malo naglašenijeg make-upa na očima, one se ne šminkaju kako bi izgledale glamurozno", zaključila je vizažistica.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više