Search

Midin dodir: Zlatne maske su nova beauty opsesija Instagrama

Midin dodir: Zlatne maske su nova beauty opsesija Instagrama

Tekst: BURO.


Image: BURO.


Mnogi Instagram trendovi nestaju u treptaju oka, ali ovaj ne. Zlatne maske krase lica poznatih (i onih manje poznatih, kao i svake beauty influencerice koja drži do sebe) već neko vrijeme, a posljednjih mjeseci, u ovom naletu njege kod kuće, su "eksplodirale". Kaia Gerber, sestre Hadid, Chiara Ferragni, Toni Garrn, sve smo ih vidjeli s licima prekrivenim metalik zlatnom folijom (ili bar tako izgleda) u salonu Mimi Luzon. Upravo je ova celebrity kozmetičarka mastermind iza zlatnog trenda koji je započela prvo tretmanima u svom salonu, a zatim i svojom linijom kozmetike. Pa, o čemu se zapravo radi?

Naravno da ne morate kupiti njezinu masku ili serum, realno, trend korištenja zlata u njezi postoji odavno i proizvoda za isprobati ima i po pristupačnijim cijenama.

Postoji teorija da je zlato mnogostruko korisno za kožu i da pospješuje proizvodnju kolagena na duže staze. Ipak, najpoznatije je zbog svog kratkotrajnog efekta: zlato pospješuje mikrocirkulaciju u koži i daje efekt preporođenosti, a ima i dodatno antibakterijsko i protuupalno djelovanje. Sama Mimi Luzon tvrdi da ono pomaže u smirivanju i tretmanu infekcija kože, umiruje kožu sklonu aknama i promovira zdravo obnavljanje ćelija.

Nano ćelije zlata imaju dodatno svojstvo da stabiliziraju aktivne sastojke i čine ih jačim, što ih čini idealnim dodatkom svakoj rutini njege. Eto, ispada da su ove maske ipak nešto više od samo rekvizita za dobar selfie, ali u koju svrhu ih na kraju možete koristiti?

Prvi na listi i svakako najbrži efekt jeste priprema kože za šminku i dodatni sjaj - a kladimo se da su upravo iz ovog razloga zlatne maske i postale planetarni beauty favoriti.

Na duže staze, redovita upotreba će kožu učiniti otpornijom, snažnijom, manje sklonom iritacijama (a ni ranije spomenuti selfiji nisu za bacanje) te  pospješiti proizvodnju kolagena. Dakle, u ovom slučaju ispada da je ipak dobro sve što sja! Što čekate?

Leave a comment

više