Search

\"Mindful beauty\" je novi trend na Instagramu koji je privukao našu pažnju

"Mindful beauty" je novi trend na Instagramu koji je privukao našu pažnju

Jeste li ga već uočili?

Tekst: E.G.


Novi beauty trendovi dolaze tolikom brzinom da ih teško prate čak i oni najzagriženiji entuzijasti, a ruku na srcu, većina i nije vrijedna neke osobite pažnje. Ipak, ponekad nam se dogodi da nam neki od njih privuče pažnju i da o njemu poželimo doznati sve što možemo. Upravo je to bio slučaj s pojmom, odnosno trendom mindful beautyja, koji smo instantno povezali s trendom mindful eatinga o kojem smo već pisali. Potonji podrazumijeva intuitivnu prehranu i razmišljanje o tome što i kako jedemo, dok se beauty trend odnosi na kombinaciju tzv. slow beautyja, meditacije, tehnike disanja i uživanja u posebnim ritualima. Zvuči malo komplicirano? Pa, zapravo i nije, a ključ uspjeha je u tome da pronađete ritual i korake koji vam najbolje odgovaraju. No, krenimo otpočetka priče. Baš kao što su prošlu godinu obilježile AHA kiseline i upotreba kristala u beauty rutini (trend koji još uvijek nismo uspjeli do kraja shvatiti!), tako se ove godine najviše priča o fenomenu mindful beautyja, barem ako je vjerovati podatku da je #mindfulbeauty na Instagramu iskorišten nešto više od 26 tisuća puta.

"Mindful beauty" je novi trend na Instagramu koji je privukao našu pažnju (фото 1)

Uz spomenute tehnike disanja, meditaciju i druge načine opuštanja, ovaj pojam traži i korištenje proizvoda koji su se tradicionalno koristili u aromaterapiji, odnosno prirodnih sastojaka koji nas umiruju i koji imaju višestruko blagotvorno djelovanje. Direktorica velike britanske beauty grupacije NPD, Jane Jensen, za Glamour je izjavila kako je prošla godina bila poprilično izazovna za brojne brendove, i da su definitivno uočili tendencije kupaca da se vrate provjerenim organskim proizvodima, kao i to da beauty rutina označava proces u kojem izdvajaju vrijeme za sebe i za koji žele da ih umiri i napuni energijom za nove obaveze. U tom smislu, lako je zamisliti da dodavanje par kapi eteričnog ulja ruže u vašu kupku ili pak korištenje hidratantne kreme za lice na bazi lavande sve skupa podiže na novu razinu i odvodi vas u neku drugu, bezbrižniju dimenziju.

"Mindful beauty" je novi trend na Instagramu koji je privukao našu pažnju (фото 2)

Svega su toga bili svjesni i čelnici brendova, koji su u svoje proizvode pohrlili dodati upravo takve umirujuće sastojke. U Ujedinjenom Kraljevstvu se već bilježi značajni porast prodaje luksuznih proizvoda na bazi lavande, a onda i ruže te limunska trava. Ipak, daleko najveći porast bilježe proizvodi na bazi- tamjana! Prodaja je porasla za gotovo 200%, a vjeruje se da je to zato što tamjan posjeduje nevjerojatnu sposobnost smanjivanja razine stresa i anksioznosti. Treba spomenuti i sastojke kao što su cedar, naranča i bergamot koji također djeluju smirujuće, iglicu, čajevac i pačuli koji su odlični za našu kožu, ali i limun, cimet, eukaliptus i origano koji su odlični ako želite ojačati vaš imunološki sustav. Prostora za istraživanje i igru je mnogo, a postoji i bezbroj kombinacija koje biste trebali proći prije nego što pronađete svoju mindful beauty formulu koja vam najbolje odgovara, ali nama se nekako čini da vam to i ne bi trebalo teško pasti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više