Search

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve

Tekst: BURO.


Rijetko što nas može podsjetiti na ljeto kao miris smokve i soli i oni koji prave parfeme to odlično znaju. Zato nam svake sezone nude varijacije na temu, ali i provjerene klasike bez kojih više ne možemo zamisliti visoke temperature. Danas su nam, možda više nego ikad, potrebni u životu i vrijeme je da pronađete svoj savršeni ljetni parfem na bazi smokve i preselite se na mediteransku obalu. Ovo su najbolji od najboljih.

Berdoues

FIGUE BLANCHE

 

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 1)

 

Najnježniji najlakši parfem s notama smokve koji postoji i ako do sada niste koristili nešto slično, savršen je način da probijete led (a i cijena je više nego pristupačna). Radi se o kolonjskoj vodi (ne o parfemu) pa se spremite da bočicu nosite sa sobom i nanosite miris više puta tijekom dana što je ljeti, ako ćemo iskreno, scenarij koji i volimo. Lako se može dogoditi da vam postane nezamjenljiv.

 


 

Floraiku

AO

 

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 2)

 

Niche japanski brend ponovo izvodi još jedan od svojih mirisnih haikua, ovaj put u vidu voćnog napitka na bazi smokve i ulja mandarine, s dodatkom mirte. Bočica je jednako zavodljiva pa se nećete odvojiti od nje, bilo da je gledate u sobi bilo da je nosite sa sobom.

 


 

Guerlain

AQUA ALLEGORIA COCONUT FIZZ

 

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 3)

 

Neka vas ne zavara ime, ovaj parfem miriše na smokve. Ustvari, miriše na savršeno ljeto i sve ono što treba da sadrži: smokve, slanu morsku vodu, kokosovo ulje za sunčanje... Jedan špric je sasvim dovoljan da se osjetite kao da ste otputovali, iako na sekundu.

 


 

Molinard

FIGUE

 

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 4)

 

Jedan od klasičnih igrača koji su ovu kategoriju i učinili nezamjenljivom upravo je Molinardov Figue. Gurmansko srce sočne smokve otvara se na notama zelenog i treperavog smokvinog lišća. Senzualan trag koji za njima ostaje evocira zavodljivi mediteranski način života.

 


 

Acqua di Parma

FICO DI AMALFI

 

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 5)

 

Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Fico Di Amalfi je opojna kombinacija raznih citrusnih nota i smokve, lagana i puna energije koja podsjeća na obalu i slanu kožu. Jednom riječju, parfem koji donosi sreću u toplim danima. Rekli bismo da je upravo to ono što nam treba.

 


 

Thierry Mugler

WOMANITY

 

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 6)

 

Možda najslađa mješavina od svih na ovoj listi, Muglerov Womanity otvara se notama tropske smokve i sadrži dašak slanog povjetarca i mirisa kavijara (zvuči neobično ali, vjerujte nam, odlično funkcionira) i učinit će da se osjetite kao da ste na nekom tropskom otoku s kojeg nećete nikad poželjeti otići.

 


 

Vilhelm Profumerie

BASILICO & FELLINI

 

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 7)

 

Možda najotmjeniji od svih, nešto poput svetog Grala parfema koji mirišu na smokvu zato što je izuzetno kompleksan, a i dalje jednostavan za prepoznati. Spremite se za iznenađenja kako se bude razvijao na vašoj koži jer osim zelenih nota i smokve sadrži i ljubičicu i drvenaste note vetivea.

 


 

L'Artisan Profumerie

PREMIER FIGUER EXTREME

 

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 8)

 

Miris smokve na zelenim i drvenastim notama koji ćete obožavati jer s vremenom postaje senzualniji i topliji zahvaljujući bademovom mlijeku, sandalovini i kokosu. Ako želite realističan prikaz toga kako smokva miriše, ne tražite dalje. Vraćat ćete mu se svake godine čim dani postanu topliji.

 


 

Profumum Roma

ICHNUSA

 

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 9)

 

Oda i ljubavno pismo Sardiniji. Zamislite stjenovitu divlju obalu i valove na izmaku ljeta, zlatne dane i zrelu smokvu pomiješanu s intenzivnim mirisom aromatičnog mediteranskog raslinja. Osim smokve, tu su mirta, drvenaste note kao i miris svježe posječene trave. Posljednji dani ljeta u bočici.

 


 

Diptique

PHILOSYKOS

 

Otkrijte 10 najsočnijih parfema na bazi smokve (фото 10)

 

Postoje ljudi koji ne priznaju ni jedan drugi ljetni parfem. Zelene note i smokva s daškom drvenastog mirisa imaju vjernu bazu obožavatelja i jasno je i zbog čega: savršen balans lakoće i dubine koji vas poziva da istražujete. Tu su i smokva i list smokve ali i kokos, cedar i drvo smokve. Neodoljivo.

 


 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više