Search

Ovi su beauty trendovi vladali milanskim Tjednom mode

Ovi su beauty trendovi vladali milanskim Tjednom mode

Make-up, kosa, nokti


Image: Imaxtree

Jučer je završio Tjedan mode u Milanu, a vodeći vizažisti talijanskih modnih kuća za proljetnu su sezonu najavili nove ideje (ili reciklirali stare)

Životnost talijanskih revija nadaleko je poznata, a sličnim su se nitima vodiljama inspirirali i ovog puta. Tuš za oči bit će jarkih boja i upečatljiv, vječno ženstven i elegantan ruž za usne dolazi u nijansama crnog vina, a ukrasi za kosu još su veći i hrabriji nego prošle godine. Što se manikure tiče, metalik trend preuzima vodstvo.

Make-up

U Milanu se make-upu očiju pristupilo kao umjetnosti. Na reviji Fendi kapci su naglašeni baby-plavom bojom koja kao da je izrezana s torbe Fendi Micro Bag i zalijepljena na oči. Za reviju Prade Pat McGrath je odabrala klasiku u skladu s kolekcijom, ali uz moderan zaokret. Kombinacijom sive, smeđe i crne iscrtani su visoki "repovi" tušem za oči koji su počinjali od sredine kapka. Sve se to odlično uklopilo u ostatak vrlo prirodnog looka tako da za sljedeću sezonu očekujemo samo još veći porast ovog trenda.

Čini se kako se crvena nijansa ruža vratila na velika vrata, ostaje u opoziciji samo onom potpuno prirodnom looku s bezbojnim sjajilom. Pat McGrath je za reviju Dolce & Gabbana izabrala zavodljivu nijansu crnog vina koja je odgovarala ružama u kosi. Platna Gauguina bila su nadahnuće Missoni revije te je žarka crvena boja nastala spajanjem dvije nijanse M.A.C ruža - Dangerous i Relentlessly Red kako bi nijansa bila produbljena. 

Kosa

Stilisti su odlučili kako se neće ograničavati po pitanju ukrasa za kosu, a to je najbolje dokazano na revijama Fendi, Dolce & Gabbana i Missoni. Glavna inspiracija za kolekciju modne kuće Fendi bile su orhideje koje su se sukladno time i pojavile u kosi zajedno s perjem i brušenom kožom. Za reviju Missoni korištene su marame i to u vidu turbana ili vezane oko niskih punđi, no Dolce & Gabbana odnosi ovogodišnju prevlast svojim krunama, ružama i tijarama koje su se crvenile i zlatile u tamnim kosama modela. Guido Palau je postigao savršen spoj elegancije i ženstvenosti.

Što se tiče drugih trendova u kosi, prevladavao je onaj u skladu sa sportskim motivima. Neobavezno začešljana kosa unazad ili nemarno složene punđice odlično su funkcionirale uz casual kreacije. Modeli kao da su u tom trenu izašli iz teretane, a upravo je taj look Guido Palau želio postići na revijama Versace i Bottega Veneta.

Nokti

Metalik trend zavladao je manikurom, od potpuno kromiranih noktiju uz pomoć naljepnica pa sve do metalik sjaja običnog laka. Ako želite da vaši nokti reflektiraju svijet oko vas, onda odaberite naljepnice u stilu revije DSquared2, a jednostavniji izbor uvije može biti lak za nokte s metalik odsjajem.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više