Search

Ovo će biti najveći wellness trendovi u 2021. Neki su pomalo čudni

Ovo će biti najveći wellness trendovi u 2021. Neki su pomalo čudni

Tekst: BURO.


Rituali i navike drže naš život u kakvom-takvom redu, pa ipak radoznalost i FOMO nas vuku da sve to promijenimo i isprobamo što nam se nudi. Kada je u pitanju wellness industrija to nije loše, jer se iz godine u godinu pojavljuju novi načini kako brinuti o sebi, svom tijelu i stanju duha. Istina, često se radi o čudnim stvarima, ali nakon što prođu test vremena i postanu dio svakodnevice, zapitamo se kako neke nismo otkrili i ranije. Sada ćete otkriti što nam stručnjaci predviđaju i koji će to trendovi dominirati 2021. Neki su malo bizarni, ali nećemo se čuditi ako se "uhvate" i postanu trend. 

Online skijanje

Ovo će biti najveći wellness trendovi u 2021. Neki su pomalo čudni (фото 1)

Sezona skijanja je u punom jeku, a skijaši imaju tek nekoliko opcija kako da uživaju u snijegu i osjećaju slobodu. Zbog toga je „digitalno skijanje“ iznenada postalo popularno. Radi se o Alpine Ski VR igrici, u kojoj jednostavno stavite VR naočale, odaberete stazu i jurite niz brdo. Da ne bi sve ostalo samo na zabavi u dnevnoj sobi postoji i „digitalni instruktor skijanja“ Carv, koji će vam sugerirati kako da popravite tehniku. Carv je zapravo maleni aparat koji zahvaljujući ulošku za cipele s 36 senzora, putem Bluetootha šalje informacije o vašim pokretima na istoimenu aplikaciju, gdje možete pronaći sve podatke o vašoj tehnici, pokretima i slabim točkama.

Sauna deka

Ovo će biti najveći wellness trendovi u 2021. Neki su pomalo čudni (фото 2)

Infrared sauna deka je nešto između kućne saune i vreće za spavanje, a njena blagodat je tome što može ubrzati metabolizam, opustiti mišiće pod upalom i čak pomoći u jačanju imunološkog sustava. Korištenje je jednostavno: deku stavite na krevet, uključite je i čekate da se zagrije. Potom uskačete na nekih četrdesetak minuta opuštanja što je idealno vrijeme da nadoknadite propuštene epizode omiljenih podcasta.

Gastro upcycling

Ovo će biti najveći wellness trendovi u 2021. Neki su pomalo čudni (фото 3)

Ove godine se očekuje pribilažavnje prehrambene industrije i upcycling koncepta što znači da ćemo više hrane upotrijebiti nego baciti i to na nove kreativne ekološke načine. Primjera radi, tvrtka Rubble pravi namaze i umake od povrća koje su druge tvrtke odbacile jer nisu pravilnog oblika, boje, ili veličine. Tu je i tvrtka Barnana koja odbačene banane pretvara u čitavu paletu proizvoda kao što su čokolada i kikiriki maslac.

Vježbanje u skladu s hormonima

Ovo će biti najveći wellness trendovi u 2021. Neki su pomalo čudni (фото 4)

Zaboravite na ubacivanje treninga gdje god nađete rupu u svom pretrpanom rasporedu. Ti dani su izgleda iza nas , jer novi trend nalaže da fitness usklađujemo s menstrualnim ciklusom. Koncept je prilično jasan, tijelo treba gurati u jače napore kada smo za to spremni i sposobni, a odmarati ga i oporavljati se onda kada nam je to potrebno. Londonski studio Oneldn nudi opciju online programa „Curve“ koji se bazira upravo na tim postulatima, a treninzi su krenuli u siječnju.

Joga za oči

Ovo će biti najveći wellness trendovi u 2021. Neki su pomalo čudni (фото 5)

Kako smo godinu proveli zalijepljeni za ekrane, uz neprekidne Zoom sastanke logično se nametnulo pitanje kako ćemo nagraditi naše umorne oči. Joga za područje oko očiju podrazumijeva nježnu masažu, kako bi se oslobodili tenzije. Lake vježbe podrazumijevaju gledanje na lijevo i desno u razmacima od po 10 sekundi, nježno masiranje regije iznad obrva i stavljanje cijelog dlana preko očiju. Poznata joga instruktorica Koya Webb, će vam pokazati kako da iz obje tehnike izvučete maksimum.

Gaga ples

Ovo će biti najveći wellness trendovi u 2021. Neki su pomalo čudni (фото 6)

Ne, Lady Gaga nema nikakve veze s ovim. Gaga je vrsta plesa koji je osmislio izraelski koreograf Ohad Naharin. Čak je i wellness kraljica Gwyneth Paltrow uključila sat Gaga plesa na svojoj posljednjoj Goop Health konferenciji. Koncept je jednostavan, vježbači su pozvani da prošire paletu mogućih pokreta, odnosno da otkriju radost glupiranja. Ovdje je više stvar fizičkih i emotivnih podražaja koje glazba proizvodi nego razrađene koreografije. Ovo je ujedno sjajan način da se oslobodite nakupljenog stresa.

Fit plutanje

Ovo će biti najveći wellness trendovi u 2021. Neki su pomalo čudni (фото 7)

CrossFit je obuzeo cijeli svijet poput munje i to prošle godine. Iz Amerike nam sada stiže novi trend kojem se predviđa jednaka popularnost. GildeFit u fokus ne stavlja same vježbe već mjesto na kojem ih izvodite. Vježbe za stabilnost, joga, pa čak i HIIT izvode se na plutajućoj joga prostirci u vodi i tako kombiniraju funkcionalni trening s popravljanjem balansa.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više