Search

Povratak u budućnost: krupni kontrastni pramenovi su ponovo kul

Povratak u budućnost: krupni kontrastni pramenovi su ponovo kul

Tekst: BURO.


Čujete li kako zvoni vaša stara Nokia? Imate li asocijacije na plišane trenirke? Ne znamo za vas, ali nama se čini kao da smo se opet našli u 2007/8, barem kada je kosa u pitanju. Počelo je, a kako drugačije, s poznatima: Jennifer Lopez i Beyoncé su u gotovo koordiniranom naletu beauty nostalgije još na proljeće debitirale krupne kontrastne pramenove. Trend je toliko uzeo maha da ih sada vidimo svugdje, čak i na minimalistički nastrojenim blogericama. Sada nam je jasno da je ovaj trend tu da ostane... i to cijelo ljeto.

Znate o čemu govorimo, zar ne? Za početak, tu su dva neizostavna svijetla deblja pramena oko lica, zatim dolazi manje ili više "svijetlih poteza" po ostatku kose, najčešće po gornjim slojevima. Nijanse su gotovo uvijek tople, u 98% slučajeva plave (a u onih preostalih 2% danas spadaju Beyoncé i klan Kardashian/Jenner). Ipak, nema mjesta strahu od ponovljenih grešaka s obzirom na to da je 2020. kompletan look dobio moderan izgled.

Za početak, ako jaki kontrast debelih pramenova oko lica uopće postoji, onda je nekako ironičan (neka vas nauči Bella Thorne čije su i plava i zelena varijacija na temu pun pogodak). Ako niste spremni na ironiju, onda preskačete kontrast i birate jednu od dvije kategorije: retro glam ili kul minimalist. U ovu prvu jasno spadaju i Queen B i JLo sa svojim dugim valovima, tonovima karamele, meda i svijetlo smeđe.

U drugoj se fazi ugledajte na frizure koje nose Anouk Yve i Lasa Olssons. Pored toga što su potpuno decentne, njihove kose su i dijametralna suprotnost što samo govori koliko je ovaj trend krupnih pramenova u 2020. zapravo prilagodljiv. Pa, koga ćete uzeti za #inspo kada se sljedeći put zaputite kod frizera?

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više