Search

Što je laminacija obrva i zašto nam je to novi omiljeni beauty tretman?

Što je laminacija obrva i zašto nam je to novi omiljeni beauty tretman?

Tekst: D.D.


Image: Instagram,
Imaxtree

Guste, tamne i ujednačene obrve posljednjih nekoliko godina nalaze se pri vrhu beauty želja. Nikad obrve nisu bile toliko u fokusu, a one sretnice koje ih jedva mogu obuzdati puno lakše mogu postići željeni look od onih koje je prirodno imaju tanke ili, pak, jako svijetle obrve. No, beauty industrija doskočila je i tom problem pa je odnedavno dostupan i tretman laminacije obrva. Trend je potekao iz Rusije, a sigurno ste ga primijetili na svojem Instagram feedu - barem je naš pun fotografija punih, ekstra sjajnih, savršeno počešljanih obrva (na hashtagu #browlamination može se pronaći više od 270 tisuća objava).

Što je laminacija obrva i zašto nam je to novi omiljeni beauty tretman? (фото 1)

O čemu je točno riječ?

Laminacija čini obrve ljepšima, gušćima i urednijima, a tretman se izvodi slično kao i onaj na kosi ili trepavicama. Ako imate neposlušne obrve, ovim ćete ih procesom "postrojiti" i to u vertikalnom smjeru, a ako se borite s problemom stanjivanja, izgledat ćete kao da ga nemate.

Trenutačno najpoželjniji tretman na svijetu izvodi se tako da se na dlačice (nakon uklonjenih nedostataka) najprije nanosi krema s lifting efektom, koja između ostalog sadrži i keratin koji ih dubinski obnavlja te tako postaju glađe i sjajnije, a stvara obrve koje prkose gravitaciji. Zatim se, zbog ujednačavanja može nanijeti pigment direktno na dlačice, kako bi se postigao efekt punoće ili ih po potrebi počupati ili stilizirati. Posljednji korak je nanošenje tankog sloja kreme koji će presvući obrve "filmom", zacementirati ih u položaju u kojem jesu i tako ih štiti od vanjskih utjecaja, a ujedno povoljno utjecati na njihov izgled - bit će vizualno deblje i sjajnije. Za kraj se može nanijeti i poseban regenerator. 

Zašto je beauty svijet opsjednut laminacijom obrva?

Kao prvo, riječ je o neinvazivnom tretmanu koji stvara iluziju punoće i gustoće, na koji se mogu podvrgnuti svi. Osim toga, rezultat je prirodan izgled, kao da ste koristili samo proziran gel za obrve. Bez obzira na to što vas kod vaših obrva muči - rupe, nepravilnosti, kuštravost ili debljina, laminacijom se sve to može riješiti i predstavlja idealnu alternativu microbladingu. Osim toga, čitav proces traje oko 45 minuta, a rezultati su dugotrajni, čak šest do osam tjedana za svoje obrve neće morati brinuti, već ih eventualno počešljati.

Leave a comment

više