Search

Teuta Mesaroš: Najpopularnije frizure za proljeće 2015.

Teuta Mesaroš: Najpopularnije frizure za proljeće 2015.

Što ćemo nositi?

BURO.


Image: Imaxtree

Stilistica kose koja brine o frizurama brojnih poznatih Hrvatica otkrila nam je najpoželjnije frizure za proljeće 2015.

Toplu sezonu u pravilu uvijek obilježe nešto raskošnije frizure koje naginju boho estetici s obiljem laganih valova u kosi, pletenica i neobaveznih punđica koje ukrašavamo raznim dodacima za kosu i cvjetnim ukrasima. U nastavku pogledajte 4 trenda koja će sigurno dominirati:

Duga kosa


Ako je lijepa i njegovana, duga kosa se može nositi uvijek i u svakoj prigodi. Važno je naglasiti da kosa ne smije biti preduga jer onda gubi formu te da boja treba biti savršena kako bi joj se udahnuo život i kako bi izgledala što raskošnije. Ombre i preveliki kontrasti vise nisu u modi. Ovog proljeća vraćamo se jednoličnoj boji s laganim sjenčanjem kroz cijelu kosu (ne samo na vrhovima) i toplijim nijansama. Nose se boho valovi, lagano razlomljeni kako bi se dobio dojam lepršavosti i kako bi kosa imala teksturu.

Poludignuta kosa


Frizura koju će rado nositi djevojke s dugom i poludugom kosom. Praktična je za dnevnu varijantu kad kosa ne bi trebala smetati licu, a uz kopču, mašnu ili maramu može izgledati jako glamurozno i jednostavno. Također kosa se ne ravna, a ako treba može se različitim proizvodima naglasiti za večernji izlazak za zaglađen i sjajan efekt.

Bob

Bob je ove godine promijenio teksturu te je jako važno da ima volumen. Popularne su tri varijante bob frizure: kosa koja je na zraku posušena, ali s dodatkom pjene izgleda pomalo rokerski i neuredno, jako isfenirana prema unutra s jako naglašenim volumenom kako bi izgledala što veće te treća varijanta (koju je teže izvesti u kućnoj varijanti), a karakterizira je jako isfenirana razbarušena kosa koja izgleda kao da stoji ispred ventilatora.

Upletena kosa


Proljeće nas dočekuje sa svim mogućim varijacijama pletenja kose, od onih klasičnih pletenica do atipičnih frizura kakve smo vidjeli na revijama Donne Karan ili kuće Chanel. Uz pletenicu će divno pristajati ukrasi u kosi te možete oplemeniti frizuru ukrasnim cvijećem kao što primjerice sugeriraju Dolce & Gabbana ili ponekom ukrasnom kopčom.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više