Search

Trake za zatezanje lica obećavaju čuda. Jesu li doista tako djelotvorne?

Trake za zatezanje lica obećavaju čuda. Jesu li doista tako djelotvorne?

Tekst: BURO.


Samoljepljiva traka na licu protiv bora? Da, to je jedan od najstarijih holivudskih trikova. Kako znam? Još otkako sam kao klinka gledala “Bulevar sumraka” i nema te sile koja će me uvjeriti da se Norma Desmond nije znala ispeglati. Šalu na stranu, ovu metodu koristile su i Marlene Dietrich i Joan Crawford i to ne samo preko noći već i za snimanja i pojavljivanja tijekom dana. Samoljepljivu kiruršku traku i kukice koje su zatezale kožu sakrivale su ispod perika, a razne tehnike ćete naći kod svake drag queen koja drži do sebe. No, zanimljivija mi je ova upotrebljivija noćna varijanta. Originalne, prve Frownies, pojavile su na tržištu prije stotinjak godina. Lijepe li žene selotejp na lice u vremenima lasera, kemijskih pilinga, retinola, botoksa i filera?

Čini se da je odgovor potvrdan, a tehnika je posebno ponovo postala popularna za vrijeme karantene: jeftina je, ne zahtijeva neku pretjeranu vještinu za koju je potrebno više od jednog YouTube tutorijala, a na duge staze ima učinak jer sprječava nabiranje kože, što zbog položaja spavanja što zbog mimike - ovakve trake i/ili flasteri zapravo imaju ulogu da zadrže stvari na svom mjestu.

Što može biti “flaster za bore”

  • samoljepljiva kirurška traka, u roli
  • kinezio trake, od pamuka ili umjetne svile, koje su se ranije koristile uglavnom na tijelu za bolove u mišićima i rehabilitaciju
  • takozvani patches odnosno neka varijacija na temu gelastih flastera koji su već oblikovani za određeni dio lica ili dekoltea, a funkcioniraju po principu gel-maski ili flastera za microneedling

JESU LI štetni

Nisu, ako pratite uputstva. Flasteri protiv bora nisu komedogeni (za koju god vrstu se odlučili), ne stvaraju natečenost, modrice i slično i ne oštećuju površinu kože. Moguće je samo blago crvenilo nakon skidanja.

Ipak, ako ste skloni alergijama, trebali bi pažljivo pročitati sastav proizvoda kao i napraviti test na ruci (unutrašnja strana lakta) ili iza uha. Ako se pojavi bilo kakva reakcija, nemojte koristiti tu traku. Nekada su trake protiv bora sadržavale lateks, akrilate ili derivat smole zbog lijepljenja, a sve ove supstance mogu izazvati alergijske reakcije. Danas to uglavnom više nije slučaj, ali pažljivo pročitajte etiketu.

Kako funkcioniraju

Flasteri protiv bora funkcioniraju na principu toga da “drže kožu na njenom mjestu” i ne dozvoljavaju pretjerano boranje, nevezano za to je li isto uzrokovano mimikom ili, na primjer, položajem spavanja. zbog toga su efikasni na duge staze, ali ako tražite rješenje "preko noći" nisu za vas.

Kinezio trake se mogu postavljati i u okviru posebnih anti-age tretmana i to s različitim ciljem, od limfne drenaže, poboljšanja cirkulacije, ispravljanja asimetrije lica, podizanja kapaka i sl. ali su ovo tehnike koje su posebna kategorija i premašuju jednostavnu prevenciju bora.

Kako se koriste

  • prije nanošenja, lice treba biti čisto i suho - pogotovo ako koristite kirurške i kinezio trake koje se ne mogu lijepiti preko kože prekrivene kremom.
  • kožu namjestite tako da je bez bora, ali ne i zategnuta do mjere da vas vuče, a zatim preko određene regije zalijepite traku ili gelasti flaster/patch.
  • nosite nekoliko sati (preko dana) ili tijekom cijele noći

Postoji bezbroj YouTube tutorijala za najosnovnije tehnike, a ovo je samo jedan od njih.

Ovo su neki od naših favorita:


Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više