Search

Trendovi koju su vladali pariškim pistama

Trendovi koju su vladali pariškim pistama

Kosa i make-up


Image: Imaxtree

Prošlog je tjedna završila modna ludnica koja je trajala čak mjesec dana

Pariški Tjedan mode zaokružio je modni mjesec, a na revijama najvećih i najutjecajnijih kuća mogli smo vidjeti koji će trendovi vladati sljedeće sezone. Za sljedeće ljeto stilisti savjetuju zlatne dodatke u kosi i make-upu, prirodan make-up te predlažu da se prisjetimo sitnih pletenica u kosi

Kosa

Pariške revije su dokazale kako i najjednostavnija frizura može postati prikladna za večernji izlazak ako se obogati zlatnim ukrasom za kosu. Na reviji Céline meki valovi su bili pričvršćeni zlatnim prstenom, dok su djevojke na reviji Valentino imale u kosi zlatne ukrase sa školjkama i morskim zvjezdicama. Revija Lanvin pokazala je punđe pričvršćene minimalističkom zlatnom kopčom.

Efekt mokre kose počeo je vladati prije nekoliko sezona i nijedan Tjedan mode ne prođe bez bar jedne ovakve frizure. Kenzo je predstavio asimetrične frizure zaglađene lakom za kosu, dok su na reviji Balmain modeli imali zaglađene frizure na tjemenu kao da su upravo izašli iz bazena.

U modu se vraća i efekt sitnog minivala koji se lako proizvodi uz pomoć pletenica koje se kasnije raspliću i stvaraju sitne valove na kosi. Revija Stelle McCartney prikazala je upravo to - s time da je kosa vezana u rep kako bi se dodatno omekšao look koji je nekad bio apsolutni hit.

Make-up

Pravilo tuša za oči glasilo je 'što upečatljivije, to bolje'. Za reviju Givenchy Pat McGrath se nadahnula Orijentom te širokim potezom bež sjenilo sa svjetlucavim česticama preko cijelog oka dobivši efekt ratnica. Na reviji Dior vidjeli smo crte na očima izrezane iz tkanine upečatljivih boja koje su dodatno naglasile kreacije.

Zlatni detalji nisu se dodavali samo u kosu nego se tom bojom naglašavao i make-up. Dok je Balmain odabralo zlatno sjenilo na očima, dok je jedini make-up na licima modela revije Dries Van Noten bila zlatna crta na usnicama, poput piercinga, koja je izgledala očaravajuće poput i cijelog koncepta.

Nude je ipak ostao glavni trend još jedne sezone. Uz korektor, nježan puder u kamenu, vrlo svijetla rumenila i sjajila te možda malo maskare na vrhovima trepavica, prošla je većina revija. Od Giambattiste Vallija, Louis Vuittona, Chloé, svi su zagovarali prirodnost koja je uz ovogodišnje njihove kolekcije i odlično izgledala.

 

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više