Search

\"Yoga Skin\" je novi beauty trend s Instagrama koji nas je zaintrigirao

"Yoga Skin" je novi beauty trend s Instagrama koji nas je zaintrigirao

Evo i kako ga postići!

Tekst: E.G.


Image: Sara Hill Instagram,
Buro247.my

Velike su šanse da je i vaša novogodišnja odluka bila da vodite zdravije život, koji onda uglavnom podrazumijeva i češće vježbanje. Međutim, svi znamo da su želje jedne, a mogućnosti (i volja!) drugo. Na nama, naravno, nije da vas sudimo po tome držite li se odluka ili ne i koliko ste puta doista otišli na trening, pogotovo otkako smo doznali da se onaj posebni sjaj kože nakon rekreacije može postići i bez previše (tjelesnog) napora. Odmah da se ogradimo, to nipošto ne znači da mislimo da trebate zanemariti treninge; nudimo vam samo prijelazno rješenje do nekih boljih vremena! Pa, o čemu se točno radi? Tzv. yoga skin je najnoviji beauty trend koji polako osvaja Instagram, a poanta je u tome da dobijete zdravi sjaj kože kakav biste prirodno imali nakon, primjerice, dobrog sata joge. Osmislila ga je Sarah Hill, vizažistica iz Velike Britanije, a svojim je brojnim pratiteljima predstavila i detaljni tutorial koji će im pomoći da ga postignu kroz samo nekoliko koraka. 

"Ovu sam tehniku nazvala yoga skin jer dovodi do zdravog izgleda kože koja naprosto zrači. Ne radi se o tome da se sakrivaju moguće nepravilnosti, već samo o tome da se stvori hiperrealistična verzija vaše kože, ali u najboljem mogućem izdanju!", objasnila je Hill. U nastavku doznajte i na koji se to točno način može dobiti!

1. Za početak krenite sa svojom uobičajenom rutinom njege lica preparativnom kozmetikom. Kad je nanesete, pustite da se upija kroz 5 minuta.

2. Nanesite jedan sloj primera i krenite u pripremu mješavine proizvoda koji će najbolje odgovarati vašoj koži. Hill savjetuje 3-4 kapi tekućeg pudera, kapljicu ulja za lice (ili sličnog proizvoda na bazi ulja) te kapljicu tekućeg highlightera. Za dodatni sjaj, možete dodati i malo glow dropsa

Savjet: ako imate suhu kožu, u mješavinu možete dodati i malo hidratantne kreme. Ako vam je koža pak prirodno masna, možete smanjiti količinu ulja, a povećati količinu tekućeg pudera.

3. Polako umasirajte mješavinu proizvoda u lice. Uzmite si dovoljno vremena i vodite računa o tome da ste ravnomjerno obuhvatili cijelu površinu lica. Masažni pokreti će potaknuti cirkulaciju i dopustiti proizvodima da se bolje upiju i duže stoje. Ako ćete mješavinu proizvoda nanositi u više slojeva (do efekta koji želite postići), imajte na umu da između svakog sloja napravite pauzu od minute.

4. Nanesite korektor (u obliku u kojem ga i inače koristite) na dijelove lica koji traže dodatno prekrivanje, poput područja ispod očiju ili oko nosa. Za još prirodniji efekt, možete koristiti četkicu za nanošenje sjenila.

5. Look zaokružite rumenilom ili bronzerom. Ako smatrate da vam treba, možete nanijeti i mrvicu pudera u kamenu. Zapamtite, yoga skin treba učiniti da vaša koža djeluje odmorno, prozračno, svježe i zdravo.

Leave a comment

više