Search

Zašto je beauty svijet poludio za shimmer kapima?

Zašto je beauty svijet poludio za shimmer kapima?

Sjajne kapljice ljepote

Tekst: D.D.


Image: Cover FX,
Instagram

Skrolajući Instagram profilima svojih omiljenih beauty influencerica zasigurno ste primijetili kako su dio njihove makeup rutine kapi i serumi koje nanose direktno na lice...

Radi se o makeup proizvodu koji se može pronaći pod nazivom luminizing ili shimmer drops, te inačicama istog koji pripadaju sektoru preparativne kozmetike. Naime, neke od najpopularnijih kapljica su one "Unicorn Essence" kompanije Farsali čije je zaštitno lice Farah Dhukai, amaterska vizažistica čije makeup tutoriale na Instagramu prati preko šest milijuna pratitelja. Serum se nanosi prije podloge, a iako služi kao primer, koristi se obilato na vrhovima jagodica kako bi se postigao ili pojačao efekt highlightera. Sličan efekt sjaja daju i "Glow Drops" hvaljenog brenda Dr. Barbara Sturm. Pipetom se nanose na preko cijelog lica, a osiguravaju zdravi sjaj lica. Oba seruma sadrže kvalitetne sastojke poput vitamina C pa usput imaju i hranjiv efekt na kožu, no većina sličnih proizvoda ipak je samo dio makeup rutine te se nanose se prije ili poslije podloge.

Zašto je beauty svijet poludio za shimmer kapima? (фото 1)

Mogu se pomiješati s puderom pa nanijeti preko čitavog lica ili se nanijeti samo na dijelovima koje želite naglasiti uz omiljeni highlighter ili bronzer. U tim ulogama osiguravaju onaj poželjan sjaj lica, koji nije blještav, a i pojačavaju efekt drugih proizvoda. Zbog tekuće teksture jednostavnije nanose od highlightera, a i zbog posebnog aplikatora lakše se kontrolira količina proizvoda koja se koristi. Uz to, njima se može postići efekt osvijetljenog lica vrlo jednostavno, pa su odličan alat za imati u torbicu, čak i kad nemate trunke šminke. Za večernje izlaske, pak, postoje opcije poput popularnih "Glitter Drops" Cover FX-a, koji na licu ostavljaju dojam tekućeg zlata.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više