Search

Želite li savršene jagodice?

Želite li savršene jagodice?

Konturiranje u tri jednostavna koraka


Image: buro247.com.au

Zaboravite na tešku šminku jer ove godine naglasak je na prirodnom izgledu i suptilno konturiranom licu

Trend konturiranja lica uvelike možemo zahvaliti Kim Kardashian koja je svojim zaštitnim make-up izgledom potpuno zaludjela žene diljem svijeta. I 2015. trend konturiranja lica, čini se, ne jenjava. A razlog je vrlo jednostavan: potrebno je samo par pokreta na pravilnim mjestima i konturiranjem možete definirati svoje jagodice i čeljust te na taj način postići znatno drugačiji izgled, gotovo redefinirajući strukturu lica. U moru make-up lookova inspiriranih Kim Kardashian žene često znaju pretjerati pa na kraju završe s "maskom" na licu i neprirodnim konturama, a to je upravo ono što želite izbjeći. 

Ono što želite postići jest lagano, suptilno, ali vrlo efektno konturirano lice koje izgleda potpuno prirodno, kao da su istaknute jagodice ili čeljust, ili tanak nos ustvari vaše prirodne crte lice, a ne kao da ste proveli sate pred ogledalom. Najnoviji trend u konturiranju je potpuni odmak od prenaglašenih kontura i jakog make-upa, a fokus je na blagom naglašavanju postojećih karakteristika lica, odnosno suptilno osjenčavanje mjesta na kojima i prirodno pada sjena. Donosimo vam tri savjeta kako postići upravo takav prirodan izgled:

Želite li savršene jagodice? (фото 1)

1. KORAK: Bit će vam potreban manji i/ili srednji kist za rumenilo s ukošenim vrhom, kremasti ili kompaktni proizvod za konturiranje lica u odgovarajućim nijansama, pritom imajte na umu kojeg ste podtona, i mirna ruka. Odličan proizvod za konturiranje možete pronaći u obliku Step by Step seta za konturiranje kuće Smashbox jer nudi sve nijanse koje su vam potrebne za savršeno konturirano lice, od tamnijih do svijetle. Važno je imati na umu da tamnije nijanse budu mat finiša jer njima želite kreirati sjenu na licu, a svjetlija nijansa može biti mat, ali može sadržavati i svjetlucave čestice kako biste dodatno naglasili svjetlije dijelove lica. Dakle, tamniju nijansu nježno nanesite na područje ispod jagodica, odnosno neposredno ispod jagodične kosti. Primijetit ćete da sjena prirodno pada na to područje, a vaš je zadatak dodatno, ali vrlo blago, naglasiti tu sjenu. Osim jagodica, možete konturirati i rub čeljusti, čelo uz rub kose, a možete kreirati sjenu po vratu. 

Želite li savršene jagodice? (фото 2)

2. KORAK: Nakon što ste uspješno konturirali lice potrebno mu je dodati i malo boje. Budući da konturiranjem kreiramo igru svjetlosti i sjene, za zdravi izgled lica dobro je na obraze nanijeti rumenilo. Odaberite svoju najdražu nijansu i podarite licu malo živosti. Naš je prijedlog prekrasno rumenilo mat teksture koje nam stiže iz kuće Nars u nijansi Dolce Vita.

Želite li savršene jagodice? (фото 3)

3. KORAK: Kad je lice konturirano i osvježeno rumenilom vrijeme je da dodatno naglasite svjetlija područja na licu. Za to će vam odlično poslužiti proizvodi kremaste ili praškaste teksture i manji kist kojim ćete nanijeti odabrani highlighter te kist za blendanje kako biste istaknute crte lijepo ujednačili. Laganim i kratkim pokretima nanesite highlighter na područje iznad jagodica, točnije ispod očiju, duž nosa, na vrh brade i zatim kistom za blendanje laganim kružnim pokretima utapkajte proizvod kako biste kreirali ujednačen izgled i uklonili sve vidljive prijelaze. Za najbolji rezultat predlažemo vam Urban Decay Naked Skin Concealer u malo svjetlijoj nijansi od prirodne nijanse vaše kože ili By Terry Touché Veloutée Enlightening Concealer Brush za još jednostavnije nanošenje.

Želite li savršene jagodice? (фото 4)

Želite li savršene jagodice? (фото 5)

Za sve one kojima je i ovo suviše složen postupak preporučujemo novi Chubby Stick Sculpting Contour i Chubby Stick Scuplting Highlight iz kuće Clinique – odlični proizvodi u sticku za savršeno konturiranje u samo nekoliko poteza. 

Želite li savršene jagodice? (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više