Search

3 korejska beauty trenda koje trebate isprobati odmah

3 korejska beauty trenda koje trebate isprobati odmah

Novi mali trikovi

Image: Promo

Ako je netko maher u beauty svijetu onda su to sigurno Koreanci, koji nam sada predlažu tri nova koraka u beauty rutini

Korejska beauty rutina već se odavno nametnula kao vodeća u svijetu prvenstveno zbog svojih visokokvalitetnih i inovativnih proizvoda. Maske punjene kolagenom i hijaluronom, gumene maske za lice ili pak bb kreme te proizvodi koji u sebi imaju sastojke puževe sline, možemo zahvaliti upravo Koreancima. Sada donose nekoliko novih trikova koje valja isprobati. 

Ravne obrve 

Dok su naglašene i lijepo zaobljene obrve omiljeni oblik diljem cijelog svijeta, u Koreji predlažu ravne obrve. Oblik za koji tvrde da "omekšava" linije lica te da ono izgleda mlađe i svježije. Bacite pogled na obrve Koreanki i uvjerite se sami, a ovaj trend njeguju i poznate glumice Natalie Portman i Jessica Alba. Da biste postigli taj izgled trebate počupati višak obrvi na početku luka. Ako su repovi obrva predugi i dramatično se spuštaju prema dolje onda treba i to korigirati.  Kako bi se lakše orijentirali povucite ravnu crtu ispod čela s jednog kraja na drugi. Eksperimentirajte i ustanovite što najbolje funkcionira uz vaš prirodni oblik i stilizirajte ih po želji sa sjenilom, olovkom ili maskarom. 

3 korejska beauty trenda koje trebate isprobati odmah (фото 1)

Dvostruka hidratacija 

Do sada su već mnogi došli na ideju dvostrukog čišćenja kože, ali ono što možda ne znate jest to da Koreanke dvaput više hidratiziraju svoju kožu. Dobro hidratizirana koža je snažna, elastična i sjajna, a to je cilj njihove ljepote. Dakle, tekstura i konzistencija su ključni. Preporučuje se korištenja laganog gela ili kreme na bazi vode koja se brzo upija u kožu. Nakon tog koraka najbolje je nanijeti još neki više hidratantni proizvod koji će vašu kožu hidratizirati cijeli dan, pogotovo zimi kada joj je potrebno više vlage. 

Naglašavanje jastučića oko očiju (da, stvarno?!) 

Zvuči nevjerojatno, ali žene u Koreji smatraju da je to slatko s obzirom na to da su najviše vidljivi kad se smijemo. One ih ne skrivaju, već ih naglašavaju i malo ističu. Za isticanje i konturiranje koristite svijetlosmeđe sjenilo ili matirajući bronzer odmah ispod jastučića i razmažite. Zatim uzmite osvjetljivač i razvucite ga od početka do kraja donjeg kapka. Dobro razmažite tako da izgleda što prirodnije. Lakša verzija bila bi preskočiti sjenilo i samo aplicirati osvjetljivač. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više