Traži

Black Peel tretman odsad je dostupan u Hrvatskoj i na vrhu je naših jesenskih beauty prioriteta - evo i zašto!

Black Peel tretman odsad je dostupan u Hrvatskoj i na vrhu je naših jesenskih beauty prioriteta - evo i zašto!

Čišćenje lica na novoj razini

Tekst: E.G.


Fotografija: PR

Ne postoji stručnjak iz područja njege kože koji se neće složiti s tezom da sve kreće od pravilnog čišćenja, posebice ako govorimo o licu. Jedno od osnovnih pravila beauty rutine nalaže da se koža lica čisti barem jednom dnevno, uz pomoć odstranjivača šminke poput mlijeka ili micelarne vode. No, koža (barem) svakih nekoliko mjeseci traži i dubinsko čišćenje koje ne možemo napraviti sami i oko kojeg nam je potrebna pomoć. Ako i vi spadate u one koji nakon ljeta još uvijek nisu odradili čišćenje lica, a zanimaju vas uvijek nove, profinjenije i konkretnije metode koje se mogu isprobati, donosimo vam odlične vijesti - u Hrvatskoj je dostupan tretman čišćenja lica naziva Black Peel!

Radi se o omiljenom holivudskom tretmanu, na koji redovito odlaze zvijezde poput Angeline Jolie i Kim Kardashian West, naše je zanimanje postalo još veće. Riječ je, zapravo, o tretmanu koji kombinira snagu lasera i maske od ugljena; crna maska sadrži aktivni ugljen te vitamine B3, B5, aminokiselinu i razne morske minerale koji pomažu vašoj koži u postizanju blistavog tena, dok se laser ND YAG u Poliklinici najčešće koristi za uklanjanje pigmentacija na koži te poticanje regeneracije i proizvodnje tvari ključnih za mladolik izgled lica – kolagena i elastina. Osim što uklanja pjege i izbjeljuje kožu, laser se koristi i za smanjenje i čišćenje dubinskih pora. Također, redovitim tretmanima se može značajno kontrolirali lučenje sebuma i spriječiti pojava prištića. Sve su nam ove informacije bile i više nego dovoljne da o tretmanu poželimo doznati više, pa smo izravno medicinskoj kozmetologinji Kristini Ukalović iz Poliklinike Bagatin, u kojoj se tretman može napraviti, odlučili postaviti nekoliko pitanja.

Black Peel tretman odsad je dostupan u Hrvatskoj i na vrhu je naših jesenskih beauty prioriteta - evo i zašto! (фото 1)

Kome se sve preporučuje da što prije isproba ovaj tretmani?

"Black Peel je zamišljen kao tretman dubinskog čišćenja lica na vrlo jednostavan i sofisticiran način zato što se koristi carbon - sastojak koji će nam pomoći da laser ispuca veću energiju, a da prilikom toga nije napravio veliko oštećenje kože. Na taj način nam carbon pomaže da Q - switch laser kada bljeska izbaci nečistoću iz same pore. Tretman se preporučuje svima koji imaju masnu, debelu kožu, proširene pore. Odličan je nakon ljetnog perioda zato što će se na taj način koža osvježiti i onda ima smisla raditi dalje druge tretmane."

Što biste rekli onima kojima se tretmani čišćenja lica čine pomalo bolni i invazivni?

"Ovo definitivno nije bolno niti invazivno. Black Peel djeluje puno moćnije i dublje jer se ovdje svaka pora može očistiti, dok nema šanse da kozmetolog ili kozmetičar uz pomoć parenja lica i sličnih tretmana otvori sve pore i da baš svaku poru počisti - ovdje laser ništa ne zaobilazi. Rekla bih da je još jedna stvar jako važna, a to je da je parenje lica nešto što je u EU zabranjeno i više vapozon nije sredstvo kojim se smije čistiti lice. To još nije došlo do nas, iako smo u EU, ali sve više kozmetičara prestaje raditi na taj način. Razlog tome je stvaranje velike količine bakterija prilikom parenja i zbog toga se ide više na laserske metode ili enzimatske pilinge. Black Peel je snažnija metoda od enzimatskog pilinga koji radi samo površinski, dok Black Peel zaista može ući u dubinu pore i izbaciti nečistoću."

Black Peel tretman odsad je dostupan u Hrvatskoj i na vrhu je naših jesenskih beauty prioriteta - evo i zašto! (фото 2)

Koliko ga je često potrebno ponavljati?

"Ovisi koliko nečistu kožu imamo, odnosno koliko su nam pore proširene i koliko luče sebuma. Mislim da je koži koja ima normalno proširene pore dva puta godišnje sasvim dovoljno, a za masnije kože kvartalno."

Kad se mogu vidjeti prvi rezultati tretmana?

"Rezultati se vide odmah nakon tretmana, vidi se osvježeno lice koje zaista blista. Ako približimo lice povećalom, vidjet ćemo da su pore zaista čiste i da nema nečistoća. Što je najvažnije, klijenti odlaze bez ikakvog crvenila. Nema oteklina, nema mehaničkog istiskivanja, tako da nema nikakvih reakcija na koži."

Black Peel tretman odsad je dostupan u Hrvatskoj i na vrhu je naših jesenskih beauty prioriteta - evo i zašto! (фото 3)

Može li Black Peel u potpunosti zamijeniti klasične tretmane čišćenja lica?

"Ako imamo upaljeno lice, onda naravno ne. To lice prvo moramo liječiti, trebamo smiriti upalni proces i riješiti bakteriju, što ćemo napraviti uz pomoć lasera za akne. Isto tako, ako imamo puno izbijanja gdje su zrele akne koje trebamo istisnuti, ovo nije način na koji rješavamo aknu. Mi Black Peelom čistimo pore kod koža koje imaju lučenja, ali nemaju upalni proces."

Savjetuje li ga se koristiti u kombinaciji s drugim tretmanima, samostalno ili po želji?

"Mislim da je ovo jedan dobar početak, naročito kod  zrelih koža i koža koje nemaju neku problematiku. Detaljno se očisti lice i sad ima smisla raditi dalje na koži. Kombinirati se može u paketima s ostalim tretmanima. Ako je Black Peel bio početak, dalje radimo i mikrodermoabrazije i sve ostalo što radi na teksturi kože - kemijske pilinge, laserske tretmane, sve do frakcijskog pilinga. Može se raditi po želji - i u kombinaciji s drugim tretmanima i samostalno."

Ovaj je tretman jedan od brojnih noviteta (jako nam se zanimljivim učinio i Trinity Facial set tretmana koji dubinski hrani, blago zateže i osvježava lice) predstavljenih u sklopu nove anti-age kampanje Poliklinike Bagatin, čije su glavne zvijezde njihove tri  stvarne klijentice, od kojih svaka ponosno predstavlja jednu od životnih dekada, odnosno 30-e, 40-e i 50-e godine. U Poliklinici Bagatin naglašavaju kako su godine samo stanje uma te da se jednako dobro i njegovano može izgledati u bilo kojoj životnoj dekadi – čemu ova posebna kampanja upravo ide u prilog.

Black Peel tretman odsad je dostupan u Hrvatskoj i na vrhu je naših jesenskih beauty prioriteta - evo i zašto! (фото 4)

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više