Search

Chanel ima novi parfem u svojoj elegantnoj kolekciji Les Exclusifs de Chanel

Chanel ima novi parfem u svojoj elegantnoj kolekciji Les Exclusifs de Chanel

1957.

Urednik: A.P.


Usporedno s ponovnim otvorenjem njujorške trgovine na 57. ulici, Chanel proslavlja 1957 s novim eau de parfum iz kolekcije Les Exclusifs de Chanel. 1957: godina trijumfa Gabrielle Chanel u Americi, ali isto tako i 19, kao dan njezinog rođenja, i 57, kao kućni broj najveće Chanel trgovine u Sjedinjenim Državama. Treća kreacija Les exclusifs de Chanel koju je stvorio kreator mirisa Olivier Polge, u suradnji s Chanel Laboratorijem za stvaranje i razvoj mirisa, 1957 ilustrira tajnu prividno jednostavnog Chanel stila. Ravnoteža kremaste mekoće, omatajuće udobnosti i lakoće ispunjene diskretnom snagom. Miris koji usvajamo poput čistog daha kože koji na svakome onome koji ga nosi postaje jedinstven i sasvim osoban. "Za svaki miris u kolekciji Les Exclusifs de Chanel  istražujemo smjer kojim se nikada ranije nismo uputili", objašnjava Olivier Polge. "Ovaj put odlučio sam raditi s mošusom, točnije s bijelim mošusima. U njihovoj bjelini krije se izrazita složenost: omatajući, oni isijavaju više ili manje izraženu svjetlost i mijenjaju se u mekim i senzualnim efektima. 1957 je miris kože koji se, više od ostalih, u potpunosti otkriva u jedinstvenoj kemiji na koži svake osobe" - kazao je.

chanel

Složen od osam bijelih mošusa, 1957 je strukturiran kao slojevitija kompozicija prozirnih, prozračnih i neprozirnih velova. Besprijekorno preklapanje, ugodno i omatajuće, meko, gotovo nalik jastučiću. Možemo zamisliti jedan od omiljenih bisera Gabrielle Chanel, njegove nježne konture koje postaju neprimjetne s promjenljivim odrazima: mat bjelina određenih mošusa miješa se u blistavim sedefastim odsjajima drugih. U ovom preplitanju dubina, drvenaste, medene, pikantne i cvjetne vibracije stvaraju svijetao, snažan i senzualan naglasak. Note vanilije i meda tako klize u bijele mošuse, neke s daškom cedra, druge s ružičastim paprom, sjemenkama korijandera ili narančinim cvijetom. Varljiva jednostavnost bjeline razotkriva se i uzdiže... Preciznost stručno izrađenog, a opet apstraktnog mirisnog traga slobodno može istaknuti kožu koja odiše prepoznatljivim i jedinstvenim mirisom.

chanel 1957

"1957 također dočarava i određenu ideju Amerike", kaže Olivier Polge. "Ideju koju ta zemlja gaji o mirisu, a posebno u odnosu na CHANEL i N° 5, koja je postao uzor mirisne inspiracije, čak i za sprejeve za kosu i sapune. Ali isto tako i koncept koji su uvele Sjedinjene Države: ono što se naziva "sent-bon" [lijepo miriši], riječ koja je meni vrlo bitna, pogotovo jer ju je rado koristila Gabrielle Chanel. 1957 je poveznica: on reinterpretira američku parfemsku industriju s idejom koju su SAD imale o francuskim mirisima nakon što im je N° 5 utro put". Sve su bitne odlike Chanela ponovno ujedinjene u njegovom mirisnom tragu, punom ugode i prirodne elegancije, u primjetnoj prisutnosti u šik, profinjenoj, osobnoj i nezaboravnoj nenametljivosti.

Chanel 1957. je dostupan u Zagrebu u Chanel Fragrance & Beauty conceptu na Trgu Bana Jelačića. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više