Search

Chanel je prvi put u povijesti angažirao transrodnog modela

Chanel je prvi put u povijesti angažirao transrodnog modela

Znate o kome je riječ?

Tekst: F.Š.


Image: Instagram

Da je modna industrija postala sve inkluzivnija, svjedoče svakodnevne promjene kojima proteklih nekoliko godina svjedočimo. Nekada je bilo nezamislivo da pistom hodaju plus size manekenke, a danas se nalazimo u eri kada je upravo jedna takva, Ashley Graham, jedan od najutjecajnijih modela današnjice. Svijetom je nedavno odjeknula vijest i kako Victoria's Secret u svoj show po prvi put uvodi transrodnog modela, Valentinu Sampaio iz Brazila, koja je na svojem Instagram profilu obznanila kako snima za liniju Pink, koja je dijelom Victoria’s Secret brenda.

Chanel je prvi put u povijesti angažirao transrodnog modela (фото 1)

Sampaio je ispisala povijest i kada je kao prvi transrodni model pozirala na naslovnici prestižnog modnog časopisa Vogue 2017. godine. Najnovija inkluzivna vijest dolazi iz francuske modne kuće Chloe čiji su čelnici angažirali prvog transrodnog modela za novu kampanju Chanel Beauty. Riječ je o Teddy Quinlivan koja je na svojem Instagram profilu podijelila sretnu vijest.

 

"Ne plačem samo kada sam tužna, nego i u trenutcima osobne pobjede, a ovo je bio upravo takav trenutak. Moj cijeli život je jedna velika borba. Konstantno su me maltretirali i prijetili mi, a tukao me i otac. Radila sam za Chanel u vrijeme kada nitko nije znao da sam transrodna osoba, a nakon što je šira javnost doznala, mislila sam da me više neće htjeti angažirati. Međutim nalazim se u njihovoj beauty kampanji kao prva transrodna osoba koja je radila za njih. Jako sam sretna i ponosna što mogu predstavljati svoju zajednicu na ovakav način. Svijet će uvijek pokušati umanjiti vašu vrijednost, a na vama je da se ustanete i nastavite boriti. Jer ako odustanete, nećete nikada doživjeti osjećaj trijumfa. Hvala svima koji su moj san pretvorili u realnost", napisala je ponosna Teddy.

Teddy je prethodno radila i za ostale prestižne modne kuće kao što su Gucci, Louis Vuitton i Chloé, a kako se snašla u novoj Chanelovoj kampanji, pogledajte u videu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više