Search

Šest blaga Orijenta glavne su zvijezde dosad najuzbudljivije kolekcije Guerlain parfema

Šest blaga Orijenta glavne su zvijezde dosad najuzbudljivije kolekcije Guerlain parfema

Master Parfumer Thierry Wasser odao im je veličanstvenu počast u jedinstvenoj zbirci Les Absolus d'Orient

Tekst: BURO.


Image: Promo

Tajanstvena blaga Orijenta osvojila su Guerlainovog Master parfumera Thierryja Wassera, koji im odaje veličanstvenu počast u jedinstvenoj zbirci: Les Absolus d'Orient. Pravi poziv na daleki odlazak, na put u nepoznato, kolekcija Les Absolus d'Orient nastala je kao rezultat potrage za najdragocjenijim i najplemenitijim sirovinama s Orijenta.

Radi se o kolekciji za muškarce i žene u potrazi za mirisima s trajnim tragom, sa suhim i drvenim naglascima, a ne gurmanskim notama. Šest je ključnih ključnih materijala, šest blaga parfumerije koja se nalaze u srcu kolekcije Absolus d'Orient, u 6 mirisnih kompozicija: Musc Noble, Oud Essentiel, Santal Royal, Bois Mystérieux te Encens Mythique.

Šest mirisnih kompozicija temeljeno je na šest osnovnih, orijentalnih nota koje podjednako dobro pristaju i muškarcima i ženama, a radi se o atlantskom cedru koji se nalazi u srcu parfema Bois Mystérieux i koji je jedna od dvije sorte cedrova koji se koriste u parfemskoj industriji.

Bois Mystérieux

Tu je i tamjan, u svijetu parfema poznatiji kao frankincense, poznat još od antičkih vremena, a koji je glavna mirisna nota u Encens Mythique koji se odlikuje svježim, kamfornim, voskastim, začinskim te pomalo paprenim mirisom pa podsjeća na staro lakirano drvo ili na unutrašnjost crkve.

Encens Mythique

Sandalovina je esencijalna komponenta brojnih Guerlain mirisa, a svu svoju veličanstvenost pokazuje u Santal Royal mirisu. Radi se o rijetkom, dragocjenom sastojku čija se esencija dobiva parnom destilacijom, a koji parfumeri zovu i "jasminom među drvima".

Encens Mythique

Poznat i kao drvo bogova, arapski oud u parfemu Oud Essentiel utjelovljuje esenciju olfaktornog putovanja Orijentom. Drugim imenom agar stoljećima je korišten u medicinske i duhovne svrhe pa se tako često pali kao poticaj meditaciji, a toliko je rijedak i dragocjen da mu je cijena povremeno viša i od cijene zlata. Razlog tome jest da se miris dobiva samo od drveća zaraženog određenom vrstom gljivica, a takvog je tek deset posto.

Oud Essentiel

U srcu parfema Musc Noble, kako mu i samo ime kaže, jest plemeniti mošus. Ovaj drvenasti miris u prošlosti je bio životinjskog porijekla, no danas je mošusna tinktura uspješno sintetizirana u laboratoriju. Musc Noble je zapravo drvenasti parfem, ali zahvaljujući svojoj cvjetnoj i mošusnoj komponenti dobiven je jedinstven mirisni efekt, prožet toplinom i senzualnošću.

Musc Noble

Prepoznatljiv miris kože sadržan u parfemu Cuir Intense mekan je u nosnicama, istovremeno djeluje utješno i uzbuđujuće, prirodno i opet tako senzualno. Miris kože leži na pola između muških i ženskih tonova.

Cuir Intense

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više