Search

Glumica Iva Mihalić na trenutak postala Amy Winehouse

Glumica Iva Mihalić na trenutak postala Amy Winehouse

Izložba maski i fotografija


Image: PR

Hommage slavnim frizurama zagrebačkog studija Etra

U utorak, 20. listopada u Galeriji Kranjčar, Petra Granić Glowatzky, vlasnica i kreativna direktorica studija Etra uz stotinjak klijenata, suradnika i prijatelja obilježit će 10 godina postojanja svog studija ugodnim druženjem uz glazbu i frizure koje su je inspirirale u njenu radu. Uzvanici će tako na jednu večer postati Friz-ikone (Amy Winehouse, Marilyn, Elvis, Lennon, Bowie u Ziggy fazi, Debbie Harry, Annie Lennox, Grace Jones, Liza Minnelli i mnogi drugi) što će predstaviti svojevrsni hommage slavnim frizurama.
Projekt (izložba) Etra maske koji potpisuje kreativna direktorica studija Hamper Ivana Vučić, sastoji se od drvenih maski s ilustracijama Dine Idrizbegovića koje prikazuju 20 poznatih osoba (Bowie/Ziggie, Krystle Carrington, Princess Diana, Marilyn Monroe, Elvis Presley, John Lennon, Anny Lennox, Grace Jones, Liza Minnelii, Limahl, Bjorn Borg, Blonndie, Andy Warhol, Amy Winehouse, Jonny Ramone, Dita von Teese...) čije su frizure postale njihov zaštitni znak. Maske su direktno tiskane na drvene ploče te ručno rezane na format, što ih čini unikatnim suvenirima frizerskog studija Etra.

Glumica Iva Mihalić na trenutak postala Amy Winehouse (фото 1)
"Svi mi smo u nekom trenutku željeli postati neki junak iz stripa, poznati lik iz nekog filma/serije, pjevačica, pjevač, glumac, poznati slikar, balerina ili bar imati njihovu frizuru. Neke poznate osobe možemo prepoznati po frizuri jer ih je ona i obilježila, kao, na primjer, Krystle iz kultne "Dinastije", prvo što mi padne na pamet je njena platinasto srebrna frizura s izduljenim šiškama prema van, ona mi je bila inspiracija koju sam izvela sa divnom Juditom Franković. Saša Joković je bio odgovoran za odličan make-up, te Marko Grubišić za fotografiju. Amy Winehouse na trenutak je bila prelijepa Iva Mihalić, a izdvojit ću snimanje s kameleonkom Lanom Barić koja je savršeno ušla u ulogu Annie Lennox, za čiji je make-up zaslužna Ivana Billy Bilanđija, a Mare Milin je dodala savršenu atmosferu u fotografiju." rekla je Petra Granić Glowatzky o projektu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više