Search

Jedan od najboljih svjetskih beauty brendova ima novi tretman i dostupan je u Hrvatskoj

Jedan od najboljih svjetskih beauty brendova ima novi tretman i dostupan je u Hrvatskoj

Biologique Recherche je brend u koji se kunu žene diljem svijeta

Tekst: A.P.


Micro-Puncture Lab© je intenzivni tretman kojim se aktivira proizvodnja kolagena putem intraepidermalne mikrostimulacije

Starenje tkiva iznimno je složen proces i nastaje kao neizbježna lančana reakcija: sve dermoepidermalne strukture, bilo da su stanične (fibroblasti, keratinociti...) ili pak vlaknaste (dermalni i dermoepidermalni vezni kolagen, elastin) i unutarnje biokemijske sastavnice kako derme tako i epiderme (dermalna hijaluronska kiselina, epidermalni lipidi, NMF [prirodni čimbenici zadržavanja vlage]) stradavaju, mijenjaju se, pucaju te ponekad nestaju. Na primjer, u dobi između 20 i 80 godina, broj dermalnih fibroblasta, stanica koje proizvode kolagen i elastin, u dermi se smanjuje na polovinu.

Biologique Recherche svoju cjelovitu strategiju njege kože temelji na tijesnim odnosima između derme i epiderme, dva zasebna sloja koja su u stalnoj vezi. Pretpostavka je da se regeneracijsko djelovanje na gornjem sloju kože (epiderma i stratum corneum) složenom interakcijom staničnih signala koji se probijaju kroz te slojeve može proširiti do najdubljih područja funkcionalne cjeline koju nazivamo kožom.

biologique

Metoda MICRO-PUNCTURE LAB© Njega kože Biologique Recherche uvodi novu dimenziju u kozmetičku tehniku mikro- punkture. Kozmetički terapeuti sada na raspolaganju imaju novi vrlo aktivan funkcionalni instrument koji s velikom preciznošću djeluje na dermo-epidermalnu razmjenu te pojačava rezultate drugih Biologique Recherche tehnika.

Neposredni rezultati ove metode temelje se na dvije ključne vrste aktivnosti:
1. Tehnika namjerno izazvane upalne reakcije: Metoda Micro-Puncture Lab© temelji se na sposobnosti epiderme da se samostalno regenerira kada bude stimulirana. Naime, mikroperforacije iglama, koje uzrokuju manje epidermalne upale, pomažu u pokretanju faze obnove nakon upalne faze. Postupak popravka obuhvaća različite tipove stanica koje obnavljaju »oštećeno« kožno tkivo. Posljedica toga je proizvodnja vlakana, zajedno s poboljšanom epidermom te dermalnim i epidermalnim međustaničnim cementom. Kada dođe do mikroperforacije, neutrofili (iz obitelji bijelih krvnih stanica) otpuštaju čimbenike rasta koji stimuliraju aktivnost fibroblasta. Kada su stimulirani, fibroblasti proizvode kolagen, elastin i glikozaminoglikane (uključujući i hijaluronsku kiselinu). Ove su tvari prisutne u dermo-epidermalnom spoju. Sinteza kolagena, elastina i glikozaminoglikana pomaže u stvaranju gušćeg epidermalnog tkiva. Rezultat: koža je profinjenija, borice i bore su izravnane, a kožne nepravilnosti, kao što su ožiljci, ublažene su.

biologique

2. Poboljšanje selektivne propusnosti epiderme u odnosu na biološki aktivne tvari: Istodobno s ovom tehnikom, na epidermu se nanosi koktel biološki učinkovitih superaktivnih tvari kao što su regenerativni peptidi, poli-vitaminski kompleksi, Q koenzim, esencijalne aminokiseline i ostale molekule s regeneracijskim djelovanjem, što zajedno s mikro-punkturom udvostručuje neposredni i dugotrajni učinak epidermalnog obnavljanja.

Ova se metoda temelji na površinskim mikrostimulacijama na dubinu od 0,25 mm u kožu (cilja se strogo intraepidermalna zona bez rizika od krvarenja). Mogu je koristiti posebno osposobljeni i kvalificirani kozmetičari u mnogim zemljama. Tehnika je gotovo bezbolna. Koriste se sterilne igle samo za jedno upotrebu. Učinci koji se postižu su stimulacija intra-dermalne proizvodnje kolagena i povećana propusnost za  Cocktail d'Actifs Régénérants.

biologique
Za razliku od mezoterapijskog valjka, Micro-Puncture Lab© ne podiže epidermu i stoga ne uzrokuje ozljede. Osim toga, površina primjene igala s promjerom oko 1 cm znatno je točnija od valjka, te pruža ciljane i potpuno kontrolirane rezultate. Intra-dermalne igle od 2 mm, namijenjene isključivo liječnicima, mogu se prilagoditi za upotrebu s Micro-Puncture Lab©.

Tretman je najpogodniji za ugaslu kožu kojoj nedostaje blistavosti, nesavršenu, dehidriranu kožu, kožu koja pokazuje znakove preranog starenja, borice i bore te smanjeni stupanj zategnutosti. U slučaju oslabljenog oblika lica i kapaka, opuštene kože na području vrata i dekoltea. U slučaju znakova promjena zbog izvanjskih čimbenika toksičnosti: pigmentacija i izloženost suncu, diskromijskih ožiljci nakon laserskog tretmana, promjene na površini kože kod pušača.

Ovaj novi tretman možete isprobati u Biologique Recherche salonima u Zagrebu (Trg Marka Marulića 11) i Splitu (Hotel Le Meridien Lav).

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više