Search

Kako riješiti problem podočnjaka zbog kojih izgledate starije?

Kako riješiti problem podočnjaka zbog kojih izgledate starije?

Kreme ne pomažu

Tekst: A.P.


Velik broj žena i muškaraca imaju problem s izraženim podočnjacima. U ovom slučaju teško da će vam pomoći neka čudotvorna krema ili preparat

Ne govorimo o podočnjacima koji su rezultat neke neprospavane noći već o problemu s kojim se svi suočavamo prije ili kasnije u životu. Starenje je neminovno, godine su nešto čemu ne možemo pobjeći, ali se sa svim dostupnim tehnologijama i tretmanima možemo potruditi da se taj proces starenja uspori. Ženama ti problemi puno teže padaju nego muškarcima. U borbi protiv umornog izgleda očiju često troše pravo bogatstvo na kreme i preparate koji bi trebale zategnuti, smanjiti ili popuniti željeno područje, i time vratiti svježinu lica. Na čudotvorne kreme doista možete zaboraviti. Iz naših redakcijskih jutarnjih razgovora, u kojima često prevrćemo beauty teme i novitete, znamo se požaliti na neke probleme s kožom i proizvode koje smo probale. Možemo vam reći da smo doista testirali velik broj proizvoda koje možete kupiti kod nas i neki od njih imaju trenutni wow efekt, ali za rješenja koja su dugotrajnija i efektnija bolje je posegnuti za neinvazivnim estetskim tretmanima. Primjerice, svaki stručnjak će vam iskreno kazati da ne postoji rješenje za upale podočnjake od tretiranja područja dermalnim filerima... Isto tako će vam kazati da očekujete realne rezultate i da budete spremni na ponavljanje tretmana kroz određeni period. Za savjete o ovom problemu koji muči i žene i muškarce upitali smo stručnjake iz Poliklinike Bagatin koji su odvojili vrijeme i otkrili nam sve što trebate znati o ovoj temi:

Podočnjaci su izraz koji koristimo za uobičajeni proces starenja lica koji započinje našim rođenjem, a događa se u području orbite, odnosno, regije oko očiju. Radi se promjenama u koži i strukturama ispod nje koje rezultiraju nedostatkom koštane potpore tkivu i produženjem donjeg kapka, zadebljanjem mimičkih mišića, smanjenjem potkožnog masnog tkiva, opuštanjem kože te povećanjem bora.

Promjene koje nastaju estetskog su karaktera i događaju se jednako i kod muškaraca i kod žena. No, proces se, ovisno o genetskoj predispoziciji, izgledu lica i vanjskim utjecajima, ne događa jednako brzo. Kada pričamo o "vrsti podočnjaka", one zapravo ne postoje. Riječ je o fazama istog procesa starenja koje ovise o kliničkoj slici koja dominira od osobe do osobe. Starenje područja oko očiju nije izoliran proces starenja, već se istovremeno događaju i promjene u području obraza i čela. Stoga je nemoguće izolirano pomladiti kapak, bez da se ne djeluje i na središnji dio lica koji je potpora i koji daje mladenački izgled regiji oko očiju.

Tretmani spomenute regije u Poliklinici Bagatin započinju već kod najmlađih klijenata u dobi od 20 godinaPritom se posebna pažnja stavlja na njegu upravo te regije u kojoj se i uočavaju prvi znakovi starenja. Bez obzira ima li osoba u toj dobi izražene tragove ili pak dolazi na tretmane njege lica iz nekih drugih razloga, na regiji oko očiju uvijek je poseban naglasak.

U dobi iznad 35 godina kod većine se ljudi u području oko očiju mogu primijetiti znakovi starenja, stoga u toj dobnoj skupini, osim redovite njege kože, a ovisno o potrebi, započinjemo i s obnovom kože i struktura ispod nje. Tretmanima kao što su mezoterapija, Cell Jet ultrazvuk, lasersko pomlađivanje, Med Visage te fileri hijaluronske kiseline i botoks, uspješno se reduciraju ovi estetski nedostaci.

meso

Mezoterapija je metoda koja se primjenjuje u estetskoj medicini sa ciljem regeneracije kože. Tretman posebno prilagođen području oko očiju osigurava intenzivnu hidrataciju kože, vraća joj elastičnost, tonus i sjaj. Takozvani "koktel" hijaluronske kiseline, vitamina, minerala i antioksidativnih sredstava aplicira se u gornji sloj kože čime će se znatno poboljšati boja podočnjaka kao i smanjiti "jastučići" ispod očiju.

CellJet ultrazvuk idealan je tretman za tretiranje zone oko očiju budući da radi drenažu, ide skroz blizu oka te, osim što zaglađuje taj dio, dodatno minimizira bore i vraća vlagu duboko u potkožje. Nakon tretmana ultrazvukom na područje podočnjaka stavlja se Reviderm contouring formula te kolagenski jastučići, kao maska za hidratizaciju i smanjenje vidljivosti bora te uklanjanje jastučića ispod očiju. Ovaj tretman lijepo se može kombinirati s tretmanom laserskog pomlađivanja koji dodatno podiže kapak te otvara područje oko očiju.

med visage

Tretman Med Visage odličan je za male regije koje uključuju čelo i oči. Ultrazvuk i radiofrekvencija u kombinaciji daju vidljiv lifting ovog područja, a dodatno se još tretira limfni put na vratu što nam omogućuje splašnjavanje otekline, kao i micanje otečenih jastučića ispod oka.

Također, aplikacijom hijaluronskih dermalnih filera u područje ispod očiju te u jagodice može se, između ostalog, značajno smanjiti umoran izgled lica i sama veličina podočnjaka. Rezultati tretmana vide se odmah, ali se i poboljšavaju tijekom vremena, npr. tri do šest mjeseci nakon serije tretmana jer se djeluje na poticanje proizvodnje novih elastičnih vlakana kojima treba jedan period vremena da se obnove.

podocnjaci

Već nakon same njege koža je sjajnija, elastičnija, drugačije reflektira svjetlo te regija izgleda osvježeno. Nadalje, pojedinim ciljanim tretmanima nadoknade volumena potkožnog masnog tkiva i kosti cijela regija se pomladi i može joj se vratiti izgled koji je imala prije desetak ili više godina.

Važno je naglasiti da se regiji oko očiju ne može pristupati izolirano već u slici promjena koje sukladno s godinama nastaju na cijelom licu. Najbolji se rezultati postižu cjelovitim pristupom koji prakticiramo u Poliklinici Bagatin - prvenstveno tretmanima njege kože lica i poticanjem elastičnosti kože, nadoknadom izgubljenog volumena u potpornim strukturama te umanjivanjem posljedica naglašene mimike u gornjem dijelu lica. Nakon što se postigne željeni učinak, preporuka je nastaviti tretmane njege uz specifičnu njegu kod kuće kako bi usporili procese starenja i produžili željeni izgled lica.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više