Search

Miris Pariza u novim bočicama s potpisom modne kuće Celine

Miris Pariza u novim bočicama s potpisom modne kuće Celine

Kolekcija uniseks parfema

Tekst: D.D.


Image: Instagram

Iako je njegovo imenovanje na poziciju kreativnog direktora francuske kuće Celine dočekano "na nož", kroz nekoliko poteza u posljednjih godinu dana Hedi Slimane pokazao je da dobro zna što radi. Jedna u nizu promjena koju je unio je i širenje asortimana modne kuće na onaj iz beauty sektora - putem Instagram profila brenda predstavljena je linija uniseks parfema "Celine Haute Parfumerie". Dizajner je već najavio i osnivanje linije visoke mode, a čini se kako se prije toga odlučio posvetiti se kreiranju haute parfema.

Miris Pariza u novim bočicama s potpisom modne kuće Celine (фото 1)

U kolekciji se nalazi 11 različitih mirisa, a to su prve olfaktivne kreacije koje je kuća predstavila nakon toaletne vodice "Vent Fou" koja je stvorena 1964. godine. Sve mirisne kreacije povezuje puderasta nota, a kolekciji je podijeljena u osam dnevnih i tri večernja parfema. Zajednički im je i duh Pariza koji je zarobljen u staklene bočice, a čitava kolekcija osmišljena je na temelju zapisa sjećanja iz Slimaneovog dnevnika, i to poštivajući najviše standarde francuske parfemske industrije.

Nazivi mirisnih kreacija vezani su uz specifične trenutke koje je dizajner zabilježio u svojem dnevniku - "Dans Paris", "Rimbaud" i "Saint-Germain-Des-Prés" oda su francuskim danima, "Eau de Californie" je uspomena na dane života koje je proveo u Kaliforniji, dok su večernje kreacije nazvane "Black tie i "Nightclubbing". U kompozicijama se ne radi razlika između tradicionalnih "muških" i "ženskih" nota, već su parfemi zamišljeni kao uniseks kreacije u kojima sve note harmonično koegzistiraju, što je u skladu sa stilističkim kodovima kuće: dizajner kroz svoju odjeću konstantno istražuje pitanja androginosti i rodne fluidnosti.

Miris Pariza u novim bočicama s potpisom modne kuće Celine (фото 2)

Pakiranje parfema nije samo vizualni, već i taktilni spektakl. Slimane je iskoristio snažnu tradiciju Francuske u izradi stakla, a izgled bočice mješavina je razdoblja klasicizma iz 17. stoljeća i art decoa, uz zadržavanje doze minimalizma koju kreator obožava. Moderno pakiranje tako će ostati predmet koji se čuva i nakon što se potroši mirisna vodica. Čitava kolekcija bit će dostupna za kupnju ekskluzivno u pariškom butiku modne kuće na adresi 390 Rue Saint-Honoré, od kraja listopada, a ta će Celineova lokacija tako postati prva haute parfumerija.

Miris Pariza u novim bočicama s potpisom modne kuće Celine (фото 3)

Miris Pariza u novim bočicama s potpisom modne kuće Celine (фото 4)

Miris Pariza u novim bočicama s potpisom modne kuće Celine (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više