Search

Mirisi inspirirani mnogobrojnim ljubavima Luja XIV.

Mirisi inspirirani mnogobrojnim ljubavima Luja XIV.

Nova kolekcija parfema kuće Perfumes du Сhâteau de Versaille


Image: Buro247.ru

Francuski parfumerni brend Perfumes du Сhâteau de Versaille kreira parfeme u skladu s arhivima koji se nalaze u dvorcu Versailles

Posljednja kolekcija posvećena je mnogobrojnim ljubavnicama kralja Luja XIV. Suglasno ideji parfumera, svaki miris mora nositi motive po kojima će biti prepoznata točna osoba, ali i odražavati Versailles kao kulturnog središta tog vremena.

Prvi miris je posvećen Francoise d' Aubigny, koja se udala za kralja u dobi od 48 godina, a bila mu je posljednja supruga. Upravo je ona ta žena koja je prema povjesničarima uspjela osvojiti srce kralja - bila je osjećajna, senzualna i upečatljiva. U skladu s time njen miris odiše notama šafrana, jasmina, kože, jantara i mošusa.

Francoise d' Aubigny

Druga muza osvojila je kralja svojom tajanstvenošću i nepristupačnošću: kako bi dobio njenu pažnju, Luj XIV. je proglasio nju i njenog muža princom i princezom. Parfem posvećen njoj nije toliko svečan kao prvi, ali se može opisati kao šarmantan, prirodan i nježan. U njegovoj bazi su jabuka, mandarina, ruža, malina i mošus.

Anne de Rohan-Chabot

Na sličnim se motivima bazira i treći parfem posvećen Louise de la Valliere, jedne od najromantičnijih kraljevih ljubavi koja ga je voljela u dobi od 17 godina, a kada je on ipak odabrao drugu, od tuge je pobjegla u samostan. Slatke note ribizla i grejpa miješaju se s bijelim mošusom i šafranom. Françoise-Athénaïs de Montespan upravo je ta žestoka i britka žena koja je "otela" Luja XIV. iz zagrljaja Louise de la Valliere. Miris posvećen njoj je jak, za dame koje se ne boje biti primijećene - s notama ruže, kardamona, bršljana, đurđice i jele.

Louise de la Vallière

Françoise-Athénaïs de Montespan

Related articles

Buro 24/7 Selection

više