Search

Naučite konturirati lice u školi mineralnog makeupa

Naučite konturirati lice u školi mineralnog makeupa

Škola poznatih vizažista u Zagrebu

Tekst: Promo


Image: PR

Postići blistav izgled pravilnim konturiranjem lica nije samo u moći profesionalnih vizažista. Svaka žena u sebi ima urođen nagon za uljepšavanjem, no nije svakoj urođena spretnost, inovativnost i hrabrost u tome. Pročitajte dojmove nekoliko polaznica koje su prošle ciljanu školu mineralnog makeupa vrhunskih hrvatskih vizažista

Nanošenje makeupa svakodnevna je umjetnost nerijetko ovisna o raspoloženju. Profesionalni edukatori zlata su vrijedni jer mogu na jednostavan način mane pretvoriti u prednosti i naučiti nas kako da to svakodnevno sami postižemo. Uz sve osobne karakteristike svakog pojedinog lica, pravilni odabir tipa dekorativne kozmetike od presudne je važnosti.

Dekorativna kozmetika isključivo od prirodnih sastojaka i minerala naziva se mineralni makeup. Prednosti su velike i nesporne. Mineralni makeup sve više postaje dostupan običnim ženama, a ne samo rukama profesionalnih makeup artista. Prednosti mineralnog makeupa su velike - ne sadrži štetne sastojke i stabilizatore uobičajeno prisutne u klasičnoj kozmetici te je primjeren i za najosjetljiviju kožu. On licu daje potpuno prirodni finish s gotovo savršenim tenom, a osjećaj nošenja je kao da nemate ništa na licu. Od velikog značaja je i to što su njegovi sastojci titanijev dioksid i cinkov oksid koji osiguravaju zaštitu od sunca širokog spektra (štite od UVA i UVB zraka). Velika prednost je i protuupalno djelovanje jer ne sadrži ulja i silikone pa ne pogoršava probleme s kožom i akne, a pravilnim nanošenjem besprijekoran izgled traje gotovo cijeli dan.

 

Kako je ova škola u potpunosti promijenila način šminkanja polaznica

Žene nisu sklone mijenjati svoje navike šminkanja. Proizvodi dekorativne kozmetike podložni su trendovima kako bojama tako i sastojcima. Polaznice škole odvažile su se na velik korak i odlučile se predati rukama profesionalnih edukatora – naših poznatih  makeup artista. Njihovi dojmovi pokazali su da se pravilnim šminkanjem osoba vizualno može potpuno promijeniti, usrećiti svojim novim izgledom i uživati u novom samopouzdanju. Evo njihovih dojmova:

"U školi mineralnog makeupa posebno me se dojmilo što su edukatorice i edukator, kao i cjelokupno osoblje bile jako ljubazne, profesionalne, vedre i vesele te što su nam zapravo u vrlo kratkom periodu pokazale kako da sa što manje makeupa konturiramo i "popravimo" svoje nedostatke, te kako da izgledamo što prirodnije," kaže jedna od polaznica, Viktorija i dodaje: "Proizvodi koje smo koristili tijekom edukacije mi se sviđaju, mogu reći da kad sam došla koža me zatezala, jer inače imam dehidriranu kožu, ali nakon nanošenja proizvoda nisam osjećala nikakve smetnje, zatezanje ili crvenilo, tako da mogu reći da sam zaista bila zadovoljna kvalitetom kozmetike Jane Iredale. Zadovoljna sam i načinom provođenja edukacije zato što je grupa bila mala, tako da su nam se naše edukatorice i edukator u potpunosti posvetili, sve nam lijepo objašnjavali, odgovarali na naša pitanja i sve je zapravo teklo vrlo ležerno i spontano u totalno opuštajućoj i prijateljskoj atmosferi."

Naučite konturirati lice u školi mineralnog makeupa (фото 1)

I druga polaznica, Sandra, zadovoljna je rezultatom: "Najviše me se dojmio pristup vizažista, koje su bile srdačne i stručne prvenstveno, te sam bila više nego ugodno iznenađena da sam odabrana za Jane Iredale školu mineralnog makeupa. Također me se dojmila čitava priča o Jane Iredale mineralnom makeupu za kojeg sam znala da postoji, ali ga nikad nisam koristila. Ostala sam iznenađena što se sve s njime može postići u odnosu na ostale afirmirane makeupove koje inače koristim. Po prvi puta sam upoznala kako se lice može sjenčati iliti raditi konture lica da se naglase neki dijelovi, da se dobije posve drugačiji izgled. Proizvodima sam više nego zadovoljna upravo zato što su tako nježni i tako blagi, da sam imala osjećaj da uopće nisam našminkana nego da imam finu laganu kremu na licu, a isto tako je nevjerojatno kako se boje proizvoda prilagođavaju boji kože i stapaju s tenom - vrhunski su."

"Tekstura proizvoda, osjećaj proizvoda na koži i sam miris proizvoda bili su wow efekt za sve nas cure koliko sam mogla primijetiti," kaže treća polaznica, Snježana. "Ono kada staviš mnogo proizvoda na sebe, a imaš osjećaj kao da nisi ništa stavio na sebe koliko je lagan, a izgledaš si prirodno i predivno. S obzirom na to koliko su me zarazili tom ljubavlju prema šminkanju i kvalitetom proizvoda, bilo mi je žao kada je tri sata prošlo jer htjela sam još, još i još znanja. Definitivno bi pohađala kod njih i cijeli program škole mineralnog makeupa, i to iz više razloga koji su: moram još mnogo tehnika naučiti, kvaliteta proizvoda je izvrsna i prirodna za našu kožu, a predavači su vrhunski educirani, željni prenijeti svoja znanja te čine to tako da mi lako savladavamo potičući nas na kreativnost."

Naučite konturirati lice u školi mineralnog makeupa (фото 2)

Što sve sadrži škola mineralnog makeupa i tko su edukatori?

Mineralni makeup nanosi se na drugačiji način od klasičnog makeupa kako bi postigao tu laku nosivost i blistavost tena. Škola mineralnog makeupa po metodi Jane Iredale pomno je osmišljena kao niz intenzivnih tečajeva i edukacija za makeup entuzijaste. Pod stručnim vodstvom Jane Iredale etabliranog tima edukatora, individualnim pristupom i optimalnim vremenom trajanja, ovaj dinamični edukacijski program pripremit će polaznike za sve izazove, poboljšati im tehnike rada i osnažiti makeup samopouzdanje.

Edukacije imaju ograničen broj polaznika i vrijeme trajanja, te se nakon položenog ispita dobiva certifikat, a tijekom edukacije polaznici ostvaruju popust na proizvode Jane Iredale.

Škola se sastoji od niza intenzivnih edukacija i tečajeva kojima se polaznicima, bez obzira na njihovo predznanje, usavršavaju vještine u radu s mineralnim makeupom od strane poznatih makeup artista. Obuhvaća školu profesionalnog makeupa, školu vjenčanog makeupa, školu preciznog makeupa za fotografiju, savršeni cutcreasemakeup, smokey eye tečaj i konturiranje lica.

Naučite konturirati lice u školi mineralnog makeupa (фото 3)

Jedan od tečajeva je i kratki individualni tečaj u trajanju od tri sata koji polaznicima omogućava znanje profesionalnog nanošenja makeupa za smokey eyescut crease, konturiranje lica i dnevni makeup. Sve edukacije naslanjaju se jedna na drugu i pod vodstvom su minimalno dva edukatora, a nakon ispita dobivaju se i certifikati o položenoj edukaciji.

Od poznatih edukatora i profesionalnih vizažista ovdje su Marijana Gluić, MUA s 30-godišnjim iskustvom rada u modnoj, glazbenoj, filmskoj, kazališnoj, televizijskoj i industriji ljepote. Sabina Šarić Novak je kazališni, filmski i televizijski makeup artist s također 30-godišnjim iskustvom. Ivica Palinić je celebrity makeup i hair artist, Mirta Pejić modni makeup artist kojem je svako lice jedno slikarsko platno, a Ivana Bilandžija Billy etablirani modni makeup artist izrazite estetike.

Za Jane Iredale školu mineralnog makeupa možete se prijaviti na e-mail adresu [email protected], a pratite ih na Dermacare.hr, Facebooku i Instagramu.

Autorica: Natalija Parlov Una

Related articles

Buro 24/7 Selection

više