Search

Ovo su neki od najskupljih kozmetičkih proizvoda na svijetu

Ovo su neki od najskupljih kozmetičkih proizvoda na svijetu

Vrijede li toliko?

Tekst: E.G.


Image: Buro247.ru,
PR

Što kažete na par umjetnih trepavica od dvije tisuće dolara? A lak za nokte koji košta gotovo četvrt milijuna dolara? U nastavku pogledajte koji se to još kozmetički proizvodi mogu pohvaliti titulom najekskluzivnijih!

Većina nas već odavno zna da cijena nije nužan jamac kvalitete proizvoda. Znamo da često plaćamo tek ime brenda i primamljivu ambalažu, dok je kvaliteta u drugom ili trećem planu. Ipak, kad čujemo da neki kozmetički proizvod košta nekoliko tisuća ili pak nekoliko stotina tisuća dolara, priznajemo da smo zaintrigirani. Koliko dobra mora biti krema koja košta kao nečija prosječna godišnja plaća? Može li uopće ta cijena biti opravdana? U nastavku vam donosimo popis nekih od najskupljih proizvoda na svijetu, koji redovito i s lakoćom nalaze put do svoje publike.

Bulgari Opera Prima

Riječ je o najskupljem parfemu na svijetu (ili barem jednom od najskupljih), prodanom jednom anonimnom klijentu za više od 300 tisuća dolara. Nastao je u čast 130. godišnjice osnutka ove kuće, a razlog ovako visoke cijene jest taj što je kreacija donijela vrhunski spoj parfemske umjetnosti, kao i dizajna stakla te nakita koji se nalazi na samoj bočici.

Ovo su neki od najskupljih kozmetičkih proizvoda na svijetu (фото 1)

Skin Caviar Luxe Cream, La Prairie

Kuća Baccarat se još od 1841. bavi proizvodnjom vrhunskog stakla, a počela je surađivati i s kozmetičkim brendom La Prairie. Upravo jedan od njihovih najpoznatijih proizvoda - krema za ruke s kavijarom - dolazi u ambalaži s potpisom Baccarata, a stoji oko 2500 dolara.

Ovo su neki od najskupljih kozmetičkih proizvoda na svijetu (фото 2)

Liquid Surgery Serum, MBR

Samo jedna mala bočica ovog navodno čudotvornog seruma košta oko 1700 dolara, što znači da je kupovina seta od tri ampule svojevrsna investicija. Radi se o proizvodu koji usporava znakove starenja, a brend Medical Beauty Research radi kozmetičke proizvode koji gotovo graniče s onim medicinskim.

Ovo su neki od najskupljih kozmetičkih proizvoda na svijetu (фото 3)

Essence of Bees, Valmont Cosmetics

Set od tri bočice ovog esencijalnog ulja je predstavljen krajem prošle godine, a zanimanja javnosti nije nedostajalo. Naglasak je na najboljem od prirode, pa tako unutra nalazimo sastojke poput meda i propolisa koji pozitivno utječu na cijeli naš organizam, pa tako i kožu. No, cijenu od  gotovo 4000 dolara će vam možda još i detaljnije objasniti pakiranje, koje dolazi s 18-karatnim zlatom.

Ovo su neki od najskupljih kozmetičkih proizvoda na svijetu (фото 4)

Golden Touch Magnetic Facial Mask, Adore Cosmetics

Za ovaj set od 12 maski za lice koje pomlađuju i osvježavaju kožu lica ćete morati izdvojiti oko 3000 dolara, i to uglavnom zato što se među sastojcima nalazi i zlato. Osim toga, kompozicija je poprilično uobičajena, ali zlato dolazi sa svojom cijenom.

Ovo su neki od najskupljih kozmetičkih proizvoda na svijetu (фото 5)

Black Diamon Nail Polish, Azature

Ovdje je riječ o proizvodu za zaista najveće entuzijaste među bogatima - laku za nokte koji košta otprilike 250 tisuća dolara! Razlog za ovakvu cijenu je zapravo jednostavan. Naime, jednom kad si ovaj lak namažete na nokte, na njima ćete nositi komadiće prvih kristala.

Ovo su neki od najskupljih kozmetičkih proizvoda na svijetu (фото 6)

Umjetne trepavice, krē•āt

U asortimanu ovog popularnog brenda iz Los Angelesa možete pronaći i nekoliko ekstravagantnih opcija. Točnije, radi se o trepavicama koje dolaze s dijamantima na korijenu ili pak 24-karatnim zlatom, a koje ćete platiti oko 2000 dolara.

Ovo su neki od najskupljih kozmetičkih proizvoda na svijetu (фото 7)

La Belle Hélène, Caron

Želite li imati mirisni ovaj set, morat ćete izdvojiti oko 1500 dolara, i to uglavnom zbog ambalaže koja je rezultat ručno puhanog stakla i dekoracije od 24-karatnog zlata. Dodatan razlog za ovu cijenu je i taj što ovaj set dolazi u samo 300 primjeraka.

Ovo su neki od najskupljih kozmetičkih proizvoda na svijetu (фото 8)

The OROGOLD 24K Cleopatra Nano Regimen, Nano

U bazi svih kozmetičkih proizvoda ovog američkog brenda se nalazi koloidno zlato. Ovaj konkretni set se sastoji od njihovih najboljih proizvoda, poput kreme za lice i posebnih maski za lice. Cijena? Gotovo 9 tisuća dolara.

Ovo su neki od najskupljih kozmetičkih proizvoda na svijetu (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više