Search

Parfem koji osvaja: YSL Black Opium

Parfem koji osvaja: YSL Black Opium

Za odvažne urbane žene

BURO.


Image: PR

Kada je YSL Beauté 1977. godine premijerno lansirao Opium, na umu je imao vrlo svojstven tip žene: elegantnu, šik, inteligentnu i očaravajuće ljepote; pripadnicu sofisticiranih društvenih krugova, koja ostavlja trag u životu svih koji su je upoznali

Žena današnjice još uvijek s istom dječačkom nonšalantnošću upoznaje i propituje samu sebe. Dramatična i nemirna duha, predstavlja složenu kombinaciju svjetlosti i tame, ženstvene senzualnosti, razigranosti i ozbiljnosti u isto vrijeme. Impulzivna je i uvijek u pokretu, a najbolje se osjeća u gradu - ritam urbanog života odgovara njezinoj spontanosti. Ništa joj ne stoji na putu i ne pristaje na kompromise. A to joj dobro stoji. Sve to utjelovljuje britanska manekenka Edie Campbell, poznata kao Twiggy svoje generacije. Ova crnokosa ljepotica savršeno je utjelovila duh Black Opium žene, mistične, snažne, neuhvatljive, koketne i poželjne.

Black Opium

Black Opium izaziva ovisnost poput prvog gutljaja kave, a s magnetičnim bijelim cvjetovima koji obavijaju cijelu kompoziciju, ovaj orijentalni miris nove generacije predstavlja radikalno odstupanje od strukture klasičnog parfema - inspiraciju umjetničkim pokretom igre svjetlosti i sjene, s naglaskom na kontrast i napetosti. Poigravajući se neskladom između gorkog akorda zrna kave, sastojka koji nikad dosad nije u tolikoj mjeri korišten u ženskom parfemu, i vedrih bijelih cvjetova, Black Opium donosi osjećaj zanosa, na granici ekstaze.

Black Opium
Najprije slijedi razbuđivanje. Nota zrna kave djeluje snažno i prodorno, uzdrmavši sva osjetila. Potom slijede mekše i ženstvenije note bijelih cvjetova jasmina sambaca i narančina cvijeta, s opojnim i odvažnim finišem božanstvene vanilije i drvenastih nota cedrovine i pačulija, koje zaokružuju miris i pružaju mu dubinu i tajanstvenu eleganciju.

Black Opium

Black Opium je kontradiktoran koncept koji spaja dva svijeta. Magnetičan je poput duha suvremene Yves Saint Larent žene: vatren i upečatljiv poput gradskih svjetala u kontrastu s noćnim nebom, blistav poput dijamanta. Osvaja od prvog trena: šokantan je, a istovremeno poznat, bezvremenski i moderan.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više