Traži

Predmet žudnje: Biologique Recherche Sérum PIGM 400

Predmet žudnje: Biologique Recherche Sérum PIGM 400

Posvjetljava, korigira pigmentacijske mrlje i oživljava ten

Urednik: BURO.


Fotografija: PR

Pigmentaciju određuje količina i vrsta melanina prisutnog u koži. Melanin tako ten čini prirodno svjetlije ili tamnije obojenim (urođena pigmentacija koju uzrokuju nasljedni čimbenici), ali također zahvaljujući fotoinduciranoj melanogenezi nakon izlaganja UV zrakama (fakultativna pigmentacija). Razlike u tonovima i pigmentacijskim mrljama nastaju zbog manjkave regulacije izlučivanja melanina i njegove neravnomjerne raspodjele. Ova prirodna pojava, koja se postupno povećava tijekom vremena, u više od 60% slučajeva posljedica je izlaganja sunčevoj svjetlosti, ali isto tako i procesa sazrijevanja kože, genetskih predispozicija i hormonske neravnoteže. Istovremeno, broj melanocita postaje sve značajniji, čime se pogoršava mjestimično nepravilno nakupljanje melanina.

S godinama, usporava se aktivnost proteasoma, prirodnog sustava tijela za pametno recikliranje i popravak štetnih posljedica oksidativnog stresa. Lipofuscin, žućkasto-smeđi pigment nastao iz oksidiranih proteina i lipida i koji završava u stanicama, pokazuje taj nedostatak, utiskujući u kožu one ožiljke vremena, koji se obično nazivaju "staračkim mrljama". Kada se proces pigmentacije pokvari, ten više nije ujednačen, i pojavljuju se ružne smeđe mrlje na mjestima na kojima se nakupljaju melanin i lipofuscin.Kao odgovor na specifične probleme pigmentiranih i sivih trenutnih stanja kože, Biologique Recherche je razvio Sérum PIGM 400, koji se koristi samostalno ili s Crème PIGM 400.U bočici s pumpicom radi boljeg čuvanja i preciznijeg doziranja, Sérum PIGM 400 posebno je formuliran da spriječi i smanji pojavu postojećih smeđih mrlja. Djelujući na sve čimbenike sinteze melanina i na lipofuscin, Sérum PIGM 400, kao i Crème PIGM 400, ističe se svojim sveobuhvatnim kozmetičkim pristupom pigmentacijskim pojavama.

Koncentrat 6 aktivnih sastojaka za posvjetljivanje i zaštitu

Sérum PIGM 400 je tretman za posvjetljivanje koji je blag za epidermu i djeluje na četiri etape procesa melanogeneze i na regulaciju melanosoma (kontrolira njihovu veličinu, broj, sazrijevanje i migraciju).Tretman koji regulira proizvodnju lipofuscina koji uzrokuje pigmentacijske mrlje, sprječava njihovo nepravilno nakupljanje u epidermalnim stanicama. Naposljetku, kao zaštitni tretman, njegovi aktivni sastojci za fotozaštitu i protiv slobodnih radikala usporavaju starenje kože. Njegova formula, pojačana aktivnim sastojcima za posvjetljivanje, dvaput koncentriranija od one u Crème PIGM 400, donosi savršeno učinkovit odgovor na inhibiciju sinteze melanina. Njegovo korištenje u kombinaciji s Crème PIGM 400 omogućit će postizanje vidljivog posvjetljenja pigmentacijskih mrlja i blistaviji ten.

On sprječava i smanjuje vidljivost postojećih pigmentacijskih mrlja, sprječava i ograničava pojavu novih mrlja, ujednačava i oživljava ten te se bori protiv starenja stanica svojim antioksidacijskim djelovanjem. Rezultati uključuju svijetao ten, ublažen izgled postojećih pigmentacijskih mrlja, ograničenu pojavu novih, blistavu kožu i jaču epidermu. Aktivni sastojci za posvjetljavanje su ekstrakt izdanaka potočarke, čisti genistein iz soje, sintetski peptid na bazi kromanil palminata, ekstrakt pulpe šljive, biomimetički peptid, ekstrakt primorskog žilja i ekstrakt wakame alge. Zaštitni aktivni sastojci su anti-ROS i anti-RNS antioksidans i ekstrakt wasabija. Kod kuće ga se preporučuje nanositi nakon losiona P50, kontinuirano ujutro i navečer, po cijelom licu.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar