Search

Svi pričaju o beauty kolekciji Lady Gage i povijesnom \"dealu\" s Amazonom

Svi pričaju o beauty kolekciji Lady Gage i povijesnom "dealu" s Amazonom

"Haus Laboratories"

Tekst: E.G.


Image: PR

Lady Gaga je jedna od onih osoba koja ne može proći nezapaženo, neovisno o tome čime se u određenom trenutku odluči baviti. Počela je kao pjevačica, prerasla je u jednu od najvećih pop-ikona našeg vremena, prodala je milijune albuma diljem svijeta, a prošle se godine okušala i na velikom platnu. Film "A Star Is Born" je, kao što znate, polučio ogroman uspjeh, a Lady Gagi zaradio i prestižnu nominaciju za nagradu Oscar. Sad je službeno najavila i da kreće u osvajanje sasvim novom područja, i to onog u koji su već dobrano zakoračili brojni njeni kolege i kolegici. Da ste danas u Hollywoodu nitko ako nemate aktualnu beauty kolekciju, shvatila je i Gaga te predstavila svoj "Haus Laboratories". Kako je objasnila u intervjuu za BoF, brend je inspiriran prvim danima njene pjevačke karijere, u kojima se pokušavala probiti, a u kojima je nastao i njen signature look kad je u pitanju šminka, i to isključivo uz pomoć jeftinih proizvoda koje je nabavljala u drogerijama.

U njenoj će se kolekciji zasad naći tek sjajilo za usne, olovka za usne i tzv. all over colour proizvod koji se može koristiti na više načina; kao rumenilo, kao lagani ruž ili sjenilo, iako je potpuno jasno da vrlo skoro možemo očekivati još cijeli niz proizvoda. Promotivni spot koji je upravo pušten u javnost cilja upravo na najjače strane Gaginog imidža i javnog djelovanja. Da, još jedna beauty kolekcija je možda doista zadnje što ovaj svijet treba, ali nikad ne možete imati dovoljno kolekcija koje vam govore da ljepota nije u oku promatrača, nego je određujete sami. "Naša kuća, vaša pravila", reći će Gaga i dodati kako se najvažnije moći izraziti na sebi svojstven način i ne raditi kompromise, dok gledamo netipične modele koji uključuju trans i rodno neutralne osobe. Važno je spomenuti i kako je ovo prvi samostalni poduzetnički projekt Lady Gage, a ona jasno ističe kako joj je cilj napraviti globalno uspješan brend za koji će znati svi.

Svi pričaju o beauty kolekciji Lady Gage i povijesnom "dealu" s Amazonom (фото 1)

Da nije riječ o pukim željama bez pokriće, pobrinula se tako što je ugovorila suradnju s Amazonom. "Haus Laboratories" će tako postati prvi beauty brend koji će prodavati ekskluzivno putem te platforme, pa iako će neki reći da je suradnja s, primjerice, Sephorom puno sigurnije rješenje, Gaga kaže kako je jedino s Amazonom mogla biti ono što jest i ne radite kompromise po pitanju poruke koju šalje. Kolekcija će negdje tijekom rujna istovremeno postati dostupna u 9 zemalja (kao što su Francuska, SAD i Njemačka) na 3 kontinenta, a nešto kasnije će je moći nabaviti i korisnici globalne Amazon platforme. O tome hoće li Gagin plan igranja na sentiment nesigurnih mladih ljudi diljem svijeta još jednom (financijski) uspjeti je možda još prerano govoriti, ali nas to  u svakom slučaju ne bi nimalo iznenadilo. Postoji li uopće bolji shopping partner od krhkog samopouzdanja?

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više