Search

Serum koji čini čuda za opuštenu kožu lica

Serum koji čini čuda za opuštenu kožu lica

Sérum Matriciel Visage

Urednik: A.P.


Image: PR

Kako starimo, vlakna elastina i kolagena odgovorna za elastičnost i čvrstoću kože postaju sve rjeđa, a ta je pojava znatnije naglašena u dobi između 45 i 75 godina. Lice postaje naborano, opušta se i gubi volumen, osobito oko jagodica i kontura vilice. Zbog opuštanja kože, lice čak može postati pomalo asimetrično.

S godinama, različite strukture kože mijenjaju se na morfološkoj i funkcionalnoj razini. To ima za posljedicu promjenu mikroreljefne mreže njezine površine; vlakna kože više ne prelaze jedno preko drugog, nego su usmjerena usporedno i okomito. Na razini epiderme, usporavanje procesa stanične diobe mijenja sposobnost umnožavanja keratinocita i podizanje stanica na površinu epiderme, što u konačnici rezultira njenim stanjivanjem.

Osim toga, smanjivanje povezanosti između derme i epiderme utječe na smanjenu komunikaciju između ovih dvaju slojeva. U dermi, zbog pogoršanja međustanične komunikacije, određene molekule koje su nosioci informacija za povećavanje proizvodnje kolagena postaju manje učinkovite. Istovremeno, smanjivanje veličina i broja fibroblasta dovodi do reorganizacije građe derme. Koža je manje elastična, manje čvrsta i manje hidratizirana. Naposljetku, hipodermu pogađa smanjena funkcionalnosti adipocita, koji su odgovorni za spremanje masti u tijelu i održavanje "temelja konstrukcije". Masni sloj se istanjuje, a volumen lica se gubi.

Biologique

Kao odgovor na specifične probleme opuštenih Trenutnih stanja kože (Instants de Peau®) kojima nedostaje strukture i napetosti, Biologique Recherche je razvio Sérum Matriciel Visage. Dostupan u bočici s pumpicom za bolje čuvanje i preciznije doziranje, ovaj ciljani serum formuliran je tako da poboljšava čvrstoću i napetost kože, smanjujući znakove starenja. Ovaj proizvod za učvršćivanje djeluje protiv učinaka opuštanja i atrofije masnog i mišićnog tkiva kako bi se ponovno uravnotežilo područje jagodica, obraza i podbratka, vrata i ovala lica. Omogućuje neposredne i trajne rezultate kombinirajući tri glavna djelovanja:

• Popunjava upale obraza zahvaljujući ekstraktu korijena božura, bogatog oligosaharidima koji pomažu očuvanju adipocita te tako povećavaju debljinu i gustoću derme.
• S trenutnim učinkom zatezanja površine, biopolimer glukana iz manioke učvršćuje i značajno smanjuje izgled bora. Istovremeno, lipopeptid stimulira sintezu elastina i obnavlja 3D konfiguraciju elastičnih vlakana, time povećavajući otpornosti na deformacije izazvane gravitacijom.
• Poboljšava komunikaciju između epiderme i derme zahvaljujući tetrapeptidu-11, čime se poboljšava čvrstoća, elastičnost i izgled kože. Istovremeno, ekstrakt božura kontrolira komunikaciju između derme i hipoderme kako bi se ograničile štetne pro-upalne razmjene i očuvala funkcionalnost adipocita.

Biologique Recherche proizvode možete pronaći u novo otvorenom salonu Ambassade de la Beaute na adresi Trg Marka Marulića 11, 10000 Zagreb.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više