Search

Sve što trebate znati o nekirurškoj korekciji nosa

Sve što trebate znati o nekirurškoj korekciji nosa

Kome može pomoći?

Tekst: A.P.

Image: Getty/John Pavlish

Estetske operacije nosa su jedne od traženijih u svijetu, a zahvaljujući novim metodama možda ne trebate otići pod nož

Hijaluronski dermalni fileri su postali osnovni "alat" u poliklinikama za estetsku kirurgiju. S njihovom uporabom žene rješavaju većinu problema na licu, a najčešće se koriste za popravljanje sitnih nedostataka, tretiranje/popunjavanje bora i vraćanje volumena licu/usnama. Dermalni fileri su u posljednjih nekoliko godina postali rješenje za još jedan dio lica, a za koji su žene i muškarci dosad isključivo išli pod nož. Govorimo o estetskoj korekciji nosa koja je, uz grudi, jedan od najčešćih zahvata kojima se žene i muškarci podvrgavaju. Nos je centralni dio našeg lica i ako ste nezadovoljni njegovim izgledom, a još niste sigurni želite li otići pod nož, nekirurška korekcija nosa bi mogla biti rješenje vaših problema. S ovim zahvatom možete vidjeti i kako bi vam pristajao drugačiji nos te ako se naposljetku odlučite za operaciju znate kakav će biti konačan rezultat. Dr. Tomica Bagatin, iz Poliklinike Bagatin nam je odgovorio na nekoliko ključnih pitanja koja smo imali u svezi ovog zahvata.

Koliko je siguran nekirurški zahvat korekcije nosa?

Kao i kod svakog zahvata, da bi on bio siguran, potrebno je nekoliko stvari. Korekciju nosa bi definitivno trebao raditi netko tko ima detaljno poznavanje ljudske anatomije. Nadalje, iskustvo u izvođenju ovog i bilo kojeg drugog zahvata je prijeko potrebno, zatim znanje u radu s materijalom, znanje o potencijalnim komplikacijama kao i znanje u rješavanju tih istih potencijalnih komplikacija. Kako god bilo, ne smijemo ništa shvatiti olako i prepustiti slučaju. Ovaj zahvat u Poliklinici Bagatin izvodimo dosta često i, prema dosadašnjem dugogodišnjem iskustvu, nema nikakve bojazni.

Sve što trebate znati o nekirurškoj korekciji nosa (фото 1)

Što se točno može korigirati na nosu?
Najčešće se hijaluronskim dermalnim filerima korigira profil - korigiramo korijen nosa i cijeli profil. Ako imamo slučaj s tzv. "grbom", moramo točno znati gdje ćemo staviti preparat. Popunjavat ćemo malo ispod i malo iznad grbe, odnosno, filer stavljamo u periost i na perihondrij. Nos se može i malo podići (vršak nosa), može se ispraviti nazolabijalni kut, dakle kut između nosa i usnice, i može se davati određena potpora nosu. Cilj filera je i da nam da nadogradnju, potporu i pomoć ako pacijent ima slabu hrskavicu. Spomenuo bih i Vistabel koji, također, možemo koristiti u ove svrhe. Njime možemo korigirati nazalne mišiće sve u svrhu podizanja i sužavanja nosa. Naravno, odabiri preparata ovisi o problematici s kojom smo suočeni.

Koliko traje oporavak od zahvata?
Možemo reći da oporavka gotovo i nema. U rijetkim slučajevima može nastati manja modrica i oteklina koje će nestati u roku od par dana, najviše do tjedan dana.

Koliko se zahvat mora ponavljati s obzirom na to da su materijali razgradivi?
Očekujemo da će rezultat trajati do godine dana.

Tko se najčešće odlučuje za ovu vrstu zahvata?
Većinom su to mlađe osobe koje žele manju promjenu na nosu. No, korekcija nosa filerima svakome se može napraviti.

Koliko traje sam zahvat?
Sa svom potrebnom pripremom, od 30 do 45 minuta

Related articles

Buro 24/7 Selection

više