Search

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju?

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju?

Svoj party report priredio nam je Grgo Zečić

Tekst: BURO.

Image: Foto: Büro247.ru

Ako ste kojim slučajem “zaposleni” u suvremenoj umjetnosti ili modi, onda početak prosinca za vas može značiti samo jedno: Art Basel Miami! Na uvijek osunčanu Floridu prvih dana blagdanskog mjeseca slijeće stotinjak privatnih aviona te tisuće uzvanika željnih dobre umjetnosti, ali i još bolje zabave. Idejno, Art Basel Miami zamišljen je kao “mali brat” velikog Art Basela smještenog u Švicarskoj, ali modna elita odlučila je malo konfigurirati tu ideju te pretvoriti manifestaciju u najekskluzivniji party tjedan na koji dolaze svi oni opremljeni debelim društvenim vezama i financijskim kredibilitetom.

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 1)

Art direktor V magazina Guido Callareli i Grgo Zečić

Raspored je više-manje jednostavan: tijekom dana obilazite galerije i art sajmove dok u kasnim popodnevnim satima trčite na maraton večera, koktela i after partyja. Samo prošlog četvrtka, na rasporedu je bilo 25 događanja koja su uglavnom organizirale modne kuće. Ako ste sretni i blagoslovljeni dobrim vozačem, onda u jednoj večeri možete posjetiti okvirno devet događanja. Popisi uzvanika strogo su kontrolirani, a u pojedine klubove možete ući samo i isključivo ako ste prepoznati na ulazu. Takva politika ne sjeda dobro kod brojnih nepozvanih gostiju koji se svim silama trude ući na određeni event. Zato je, primjera radi, Dom Perignon za svoj party osigurao čak četiri odvojene “check-in” rampe gdje su vas morali pečatirati nekoliko puta na ruci, zavezati tko zna koliko plastičnih narukvica i još jednom provjeriti vašu fotku na iPadu. Da, da…

Pokraj svakog uzvanika koji se nalazi na iPad popisu PR-ovaca nalazi se fotografija. Najkompleksniji je bio party koji su organizirali Chanel i Daša Žukova za svoj projekt Art.sy – jer na tu zabavu su pokušali ući svi zbog čega ste imali osjećaj kako se oko vas nalazi više osiguranja i PR-ovaca nego konkretnih uzvanika. Chanel je podigao šator na plaži ispred Soho Beacha i pripremio roštilj uz hektolitre pića koji je potrajao do dva ujutro. Kako bi svi mi bili spremni za daljnje noćno krstarenje, oko jedan ujutro počeli su se služiti vitaminski keksi i energetska pića. Svi znaju koliko je noć duga u Miamiju jer poslije serije evenata vrijeme je za posjet klubovima. Sveto trojstvo čine Silencio, klub legendarnog Davida Lyncha, Le Baron i Chez Andre.

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 2)

Stella McCartney

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 3)

Vika Gazinska na čajanki kod Stelle McCartney

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 4)

Laure Heriard Dubreuil, Stella McCartney i glumica Marica Cross

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 5)

Detalj sa zabave Stelle McCartney

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 6)

Terry Richardson i Demi Moore

Budući da se nalaze gotovo u neposrednoj blizini, uspjeli smo svaku večer zatvoriti naš najdraži od svih: Chez Andre, privatni “pop-up” klub Andrea Balazsa, inače vlasnika Standard Hotela. U svega četiri dana svoje su zabave organizirale kuće Marni, Cartier, Chopard, Chanel, Moncler, Dior Homme, Hermes, Louis Vuitton, Prada, Net-a-porter i mnogi, mnogi drugi. Baš kao za vrijeme Tjedna mode, haljine su se mijenjale u automobilima dok su vozači radili treću smjenu bez ikakvog pogovora. Interview magazin organizirao je svoju zabavu na krovu luksuznog The Webstera, koncept dućana koji konkurira pariškom Coletteu i londonskom Dover Street Marketu. Vlasnica je predivna Laure Heriard Dubreuil, iz francuske Heriard obitelji poznate po vrhunskim konjacima. Ne treba niti napominjati kako su na njezinim zabavama u prvom planu uvijek najskuplji i najbolji konjaci nakon kojih će vam sutra trebati najveće sunčane naočale na svijetu.

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 7)

Sean O'Pry, Anastasia Barbieri, Grgo Zečić, Sofia Sanchez, Terry Richardson, Lea Muses i Max Vallot na zabavi kod fotografa

Nakon doze bogatog francuskog chica najbolje se spustiti na plažu pored oceana gdje umjesto kristalnih čaša uzimamo one plastične, napunjene dobrom, starom vodkom. Tako nas je Terry Richardson okupio na promociji svoje najnovije monografije dok nas je svojim divljim nastupom zabavljala Azealia Banks! Dan poslije, izrazito pristojniju opciju zabave ponudila nam je Stella McCartney svojom čajankom gdje smo uživali u sendvičima od svježih krastavaca i pariškim makaronima. To je ta fascinantna bipolarnost Art Basel Miamija ove godine: od britanske čajanke do divljeg partyja u Silenciu dijeli vas stotinjak metara udaljenosti, a raspored je toliko pun da imate dojam kako ste na Floridi već mjesecima. Titulu party djevojke tjedna odnosi Demi Moore koja je pohodila gotovo svaki (ne)mogući event izgledajući bolje nego ikad. Dok smo treći dan u VIP dijelu Chez Andrea gotovo spavali na sofama, Demi je i dalje u 4 ujutro skakala i pjevala karaoke kao da se upravo probudila nakon dvanaest sati sna. Što se još događalo na ovogodišnjem Art Basel Miamiju? Te tajne otkrit će vam moj iPhone ekskluzivno za Büro 24/7 sutra!

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 8)

Renzo Rosso, Ingrid Sischy, Chelsea Handler, Andre Balzas, Sandy Brant, Calvin Klein i Donna Karan 

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 9)

Vlasnik Interview magazina Peter Brant i glumac Owen Wilson

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 10)

Calvin Klein i Ricardo Tisci na predstavljanju knjige Bruce Webera

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 11)

Vitaminski Chanel keksi

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 12)

 Giambattista Valli i Bianca Brandolini D'Adda na Chanel zabavi

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 13)

Demi Moore i Lenny Kravitz na Chanel zabavi

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 14)

Sofia Sanchez

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 15)

Peter Brant Jr., Vito Schnabel i Tripoli Patterson

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 16)

Anja Zjurova na Interview x Valentino zabavi

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 17)

Detalj iz Chanel šatora

Kako je bilo na elitnom Art Basel Miamiju? (фото 18)

Oko jedan ujutro zabava se iz šatora premjestila na pijesak

Tekst: Grgo Zečić

više