Search

Najsnažnije žene svijeta na tribinama o pravima žena

Najsnažnije žene svijeta na tribinama o pravima žena

Četvrti međunarodni ženski samit Women in the World

Tekst: BURO.

Image: Foto: Büro247.ru

Hillary Clinton, Oprah Winfrey, Meryl Streep i Angelina Jolie, otvorile su četvrti međunarodni ženski samit Women in the World, koji svake godine okuplja najsnažnije, najinspirativnije i najambicioznije žene svijeta, kako bi raspravile o aktualnim pitanjima. Prošle godine tribine su bile posvećen novinarstvu i pričama iz raznih država, a ove godine se raspravljalo o pravima žena.

Događaj je otvoren u četvrtak navečer u njujorškom Lincoln centru. Osvijetliti povijest žena koje su istupile borbom za prava - bio je cilj večeri.

Tribina je započela s plesom balerine Michaele DePrince, koja je ostala siroče usred građanskog rata u Sierra Leoneu, a danas je najmlađa članica trupe Plesnog centra Harlem. Zatim se na pozornici pojavila Meryl Streep, koja je posvetila svoj govor sjećanju na poznatog borca za ženska prava - Irkinje Inez McCormack.

Sudionici tribina su podijelili još desetak priča o velikim ženama i progovorili o gorućim problemima. Dok je Ambasadorica dobre volje pri UN-u, Angelina Jolie, morala ispričati priču o pakistanskoj djevojčici Malali Yousafzai.

Događaj će trajati dva dana, u petak se održava serija javnih govora u kojima će sudjelovati Oprah Winfrey, Christy Turlington, Tom Hanks, i druge zvijezde. Među gostima 4. međunarodnog Women in the World samita, našli su se Lauren Bush, Donna Karan i mnogi drugi.

zenesvijeta

Angelina Jolie

zenesvijeta

Diane Von Furstenberg

zenesvijeta

Meryl Streep

zenesvijeta

Lauren Bush

zenesvijeta

Donna Karan

Tekst: D.Č./L.B.

više