Search

Retro atmosfera zavladala Rovinjem

Retro atmosfera zavladala Rovinjem

Festival Dolce Vita okupio brojne poznate


Na novim bazenima hotela Lone i Eden u Rovinju, u petak je počeo prvi vintage retro festival Dolce Vita. Novi heritage festival  slavi vintage kulturu u svim njezinim oblicima: glazbi, filmu, dizajnu, modi, plesu i hrani. Po prvi puta ove godine, festival je kroz originalan i bogat glazbeni program, vrhunsku zabavu, kulturni i vrhunski gastronomski užitak posjetiteljima ponudio pravi hedonistički doživljaj. Zamišljen je kao festival koji slavi mediteransku retro kulturu 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća te filmske ikone poput Sophie Loren, Marcela Mastroianija, Belmonda, Brigitte Bardot, Fellinija, Godara...

Retro atmosfera zavladala Rovinjem (фото 1)

Franka Batelić i Vedran Ćorluka

U tematskom stilu svirao se swing, rockabilly, lounge i soul bendovi, a chefovi Apetit City-a, Lari & Penatija, Hole in One-a i Fellinija pripremali su delicije. Festival su dodatno začinili burlesque show, izložbe vintage oldtimera, vintage namještaja i vinila, zatim noir filmovi i pin up djevojke... Posebna poslastica je i gostovanje poznate hrvatske frizerke s londonskom adresom, Nine Butkovich-Budden. Osnivačica "Nina's Hair Parlour", prvog vintage frizerskog salona u Ujedinjenom Kraljevstvu, hvaljena je u britanskim i svjetskim medijima. Između ostalih, o njoj je pisao Vogue, Harper's Bazaar i The Guardian, a u njenoj stolici sjedile su brojne slavne ličnosti od Pamele Anderson, Palome Faith do londonskog gradonačelnika Borisa Johnsona!

Dolce Vita festival u Rovinju je okupio brojne poznate ličnosti iz različitih krugova kao što su: Franka Batelić i Vedran Ćorluka, Irena Škorić, Jelena Perčin i mnogi drugi. Festival stignete posjetiti još danas.

Retro atmosfera zavladala Rovinjem (фото 2)

Edvin Liverić

Retro atmosfera zavladala Rovinjem (фото 3)

Tom Gretić

Retro atmosfera zavladala Rovinjem (фото 4)

Mate Janković

Retro atmosfera zavladala Rovinjem (фото 5)

Damir Gojanović, Tomo Ricov, Bruno Trapan

Retro atmosfera zavladala Rovinjem (фото 6)

Retro atmosfera zavladala Rovinjem (фото 7)

Retro atmosfera zavladala Rovinjem (фото 8)

Retro atmosfera zavladala Rovinjem (фото 9)

Retro atmosfera zavladala Rovinjem (фото 10)

Retro atmosfera zavladala Rovinjem (фото 11)

Tekst: T.K.
Foto: PR 

Leave a comment

više