Traži

Umjetnički performans koji je oduševio Zagrepčane

Umjetnički performans koji je oduševio Zagrepčane

"Kapulica ni na nebu ni na zemlji"


Fotografija: Foto: PR

Sinoć je u zagrebačkoj Džamiji, domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika, izveden neobičan umjetnički performans konceptualnog umjetnika Krešimira Tadije Kapulice. Umjetnik koji se od 2006. godine bavi, uglavnom, uličnim performansima kako bi bio u što direktinijem kontaktu s građanima, svojim se novim umjetničkim projektom "Kapulica ni na nebu ni na zemlji" vratio u galerijski prostor. 

"Već više od desetljeća balansiram između dva svijeta: svijeta umjetnosti i svijeta marketinga. Siguran sam da nisam jedini, pa sam o tom slučaju, tom balansiranju, počeo razmišljati kao o temi mogućeg performansa. Stoga ovaj performans, ovu ideju posvećujem svima onima koji 'lebde' između onoga što jesu i onoga što bi željeli biti, kao i onima koji balansiraju između onoga što jesu i onoga što predstavljaju drugima da jesu. Posvećujem ga i svim ljudima u ovom užurbanom svijetu koji 'lebde' kroz život i nadam se da će svatko od posjetitelja prepoznati svoju posvetu." najavio je svoj performans Kapulica. Uz njega su u performansu sudjelovali i iluzionisti iz Mak teatra Ivica i Leonardo Krakić.

Nina Badrić

Krešimir Tadija Kapulica, akademski slikar, grafičar i konceptualni umjetnik, ovim se performansom vraća koketiranju sa svojim likom koji je započeo još 2000. godine u projektu "Supermaket Art", gdje je u časopisu "The Fake" glumio zvijezdu te proveo publiku kroz svijet slavnih. Ovo je ujedno i prvi umjetnikov performans od 2008. koji nije vezan uz lampione. Naime, od 2010. godine Kapulica već tradicionalno svakog prosinca ispred HDLU-a organizira javni performans "Kapulica & Lampioni" u kojem sudjeluju, puštajući u nebo svoje lampione sa željama, i svi okupljeni građani.

Mare Milin

Viktor Drago

Zelda Bećirević, Tomo Ricov, Tea Tomić i Željka Zrnić

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više