Traži

Umjetnički performans koji je oduševio Zagrepčane

Umjetnički performans koji je oduševio Zagrepčane

"Kapulica ni na nebu ni na zemlji"


Fotografija: Foto: PR

Sinoć je u zagrebačkoj Džamiji, domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika, izveden neobičan umjetnički performans konceptualnog umjetnika Krešimira Tadije Kapulice. Umjetnik koji se od 2006. godine bavi, uglavnom, uličnim performansima kako bi bio u što direktinijem kontaktu s građanima, svojim se novim umjetničkim projektom "Kapulica ni na nebu ni na zemlji" vratio u galerijski prostor. 

"Već više od desetljeća balansiram između dva svijeta: svijeta umjetnosti i svijeta marketinga. Siguran sam da nisam jedini, pa sam o tom slučaju, tom balansiranju, počeo razmišljati kao o temi mogućeg performansa. Stoga ovaj performans, ovu ideju posvećujem svima onima koji 'lebde' između onoga što jesu i onoga što bi željeli biti, kao i onima koji balansiraju između onoga što jesu i onoga što predstavljaju drugima da jesu. Posvećujem ga i svim ljudima u ovom užurbanom svijetu koji 'lebde' kroz život i nadam se da će svatko od posjetitelja prepoznati svoju posvetu." najavio je svoj performans Kapulica. Uz njega su u performansu sudjelovali i iluzionisti iz Mak teatra Ivica i Leonardo Krakić.

Umjetnički performans koji je oduševio Zagrepčane (фото 1)

Nina Badrić

Krešimir Tadija Kapulica, akademski slikar, grafičar i konceptualni umjetnik, ovim se performansom vraća koketiranju sa svojim likom koji je započeo još 2000. godine u projektu "Supermaket Art", gdje je u časopisu "The Fake" glumio zvijezdu te proveo publiku kroz svijet slavnih. Ovo je ujedno i prvi umjetnikov performans od 2008. koji nije vezan uz lampione. Naime, od 2010. godine Kapulica već tradicionalno svakog prosinca ispred HDLU-a organizira javni performans "Kapulica & Lampioni" u kojem sudjeluju, puštajući u nebo svoje lampione sa željama, i svi okupljeni građani.

Umjetnički performans koji je oduševio Zagrepčane (фото 2)

Mare Milin

Umjetnički performans koji je oduševio Zagrepčane (фото 3)

Viktor Drago

Umjetnički performans koji je oduševio Zagrepčane (фото 4)

Zelda Bećirević, Tomo Ricov, Tea Tomić i Željka Zrnić

Umjetnički performans koji je oduševio Zagrepčane (фото 5)

Umjetnički performans koji je oduševio Zagrepčane (фото 6)

Umjetnički performans koji je oduševio Zagrepčane (фото 7)

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar