Search

Zagrebačka špica u znaku ružičastog

Zagrebačka špica u znaku ružičastog

Mnoge javne osobe podržale kampanju "SVE za NJU, najbolju prijateljicu"!

Tekst: BURO.


Image: Foto: John Pavlish

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u 2012. godini od raka dojke je umrlo 1033 osoba, od toga 1018 žena i 15 muškaraca. Upravo kako bi potaknule žene mlađe od 50 godina, koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom prevencije, da budu podrška svojim prijateljicama i da zajednički krenu na pregled, udruga SVE za NJU! danas je na zagrebačkom Cvjetnom trgu održala središnje događanje u sklopu kampanje "SVE za NJU, najbolju prijateljicu". Kampanja okuplja niz humanitarno-edukativnih aktivnosti tijekom listopada, mjeseca u kojemu se tradicionalno u svijetu obilježava borba protiv raka dojke, a danas su se ovom "ružičastom" događanju odazvale brojne ličnosti iz javnog života, među kojima su bili i ministar zdravlja Rajko Ostojić, gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić te poznata voditeljica Antonija Blaće koja je vodila cjelokupni program. 

Zagrebačka špica u znaku ružičastog (фото 1)

Lana Jurčević

"Ne mogu vam opisati koliko mi je drago biti ovdje. S udrugom SVE za NJU! već godinama uspješno surađujem, a osjećaj i atmosfera koji vladaju, ne samo za vrijeme javnih kampanja, već i na onim manjim i spontanim događanjima, daju vam nekakvu živost i veselje jer znate da radite dobru stvar." izjavila je Antonija.

Zagrebačka špica u znaku ružičastog (фото 2)

KHL Medveščak

Budući da je rak dojke u izuzetno velikom porastu kako kod mlade, tako i kod "starije" populacije žena, važnost preventivne kampanje "SVE za NJU, najbolju prijateljicu" od iznimne je važnosti. Kampanja djeluje na više razina - od prve informacije o bolesti, potom o važnosti i načinu samopregleda, informacije o redovnom pregledu, informacije o Centru za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka.

Zagrebačka špica u znaku ružičastog (фото 3)

Matko Knešaurek

Zagrebačka špica u znaku ružičastog (фото 4)

Barbara Kolar

Zagrebačka špica u znaku ružičastog (фото 5)

Jadranka Kosor i Antonija Blaće

Zagrebačka špica u znaku ružičastog (фото 6)

Nenad Korkut

Zagrebačka špica u znaku ružičastog (фото 7)

Milan Bandić

Zagrebačka špica u znaku ružičastog (фото 8)

Dopredsjednica udruge SVE za NJU! Ljiljana Vukota

Zagrebačka špica u znaku ružičastog (фото 9)

Davor Bernardić i Rajko Ostojić

Zagrebačka špica u znaku ružičastog (фото 10)

Sanja Pilić

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više